"Novaku se desilo isto što i Sereni – to niko nije očekivao"

Novak Đoković ne prestaje da bude tema broj jedan u svetu tenisa.

Izvor: SS

Subota, 25.09.2021.

22:00

EPA-EFE/JUSTIN LANE

Nekadašnja osvajačica Vimbldona Marion Bartoli dala je svoj komentar na finale US opena u muškoj konkurenciji u kojoj je Danil Medvedev savladao Novaka Đokovića rezultatom 3:0.

Na taj način je Rus najboljem teniseru sveta oduzeo šansu da osvoji kalendarski Grend slem i ispiše istoriju.

Bartoli je podsetila na polufinale ženskog singla u Njujorku iz 2015. godine.

"Bilo je očigledno da je poraz usledio samo zbog pritiska. Isto se desilo Sereni Vilijams, kad je izgubila od Roberte Vinči, što niko nije očekivao. Doduše, to je bilo u polufinalu", rekla je Bartoli.

Francuskinja smatra da će Đoković do kraja karijere osvojiti još makar tri najveća trofeja.

"Novak je to i sam rekao posle meča, priznavši da se osećao kao da nema noge u finalu. Nije to bio onaj Đoković koga smo navikli da gledamo, koliko god da je nadčovek, u nekom trenutku je previše pritiska, čak i za nekog poput njega. Mislim da će teško stići do nove prilike za kalendarski slem, ali verujem da će stići do brojke od 23 Grend slema ukupno", zaključila je Bartoli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: