"Niko nije verovao da će Novak u glavi postati 'ubica'"

Nekadašnji francuski teniser Olivije Patijens podelio je utiske o Novaku Đokoviću.

Izvor: MT

Subota, 25.09.2021.

11:15

EPA/HORACIO VILLALOBOS

Ovaj igrač se sa trenutno najboljim teniserom sveta sastao u trećem kolu Rolan Garosa 2007. godine i tada izgubio posle pet setova.

Novak je tada bio na početku karijere, a stigao je da osvoji jednu veliku titulu, Masters u Majamiju.

"Nisam mogao da zamislim da će ostvariti sve ovo. Ali smo videli da je i sa 20 godina bio jako čvrst. Napredovao je tehnički, fizički, u glavi je postao ’ubica’. Niko nije mogao da predvidi da će osvojiti 20 Grend slemova. To je nemoguće", rekao je Patijens.

Novak je oduvek imao običaj da nagradi rivale aplauzom, ukoliko naprave dobar potez.

"Istina je da je bio povremeno kritikovan. Ali prema meni se ponašao ’sa klasom’. Nije uvek lako biti besprekoran. Čak i da je izgubio taj meč, imao bi istu karijeru, pa se to ne bi mnogo promenilo. Rekao mi je da sam dobro igrao, video sam da je bio iskren", dodao je on.

Novak je te 2007. na Rolan Garosu stigao do polufinala, u kojem ga je savladao Rafael Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: