Partizan na skeneru B92.net: Nathove čarolije, Markec "on fire", štoperi moraju bolje

Partizan je "imao" Crvenu zvezdu, ali je nije nokautirao kada je mogao i to je skupo platio.

Izvor: Stefan Smuða

Nedelja, 19.09.2021.

21:20

Partizan na skeneru B92.net: Nathove čarolije, Markec
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Humska je videla novu "bombu" u "večitom" derbiju, super-raspoloženog Lazara Markovića i još jednu "kliniku" Saše Zdjelara na sredini. Ali to sve nije bilo dovoljno da se na pleća obori najveći rival.

Od euforije i već viđenih +5, u Humskoj su na kraju samo mogli da zbunjeno vrte glavom, poput Aleksandra Stanojevića kada je napuštao teren.

Razočaranje je jasno, ali na njemu je da greške ispravi, a bilo ih je još kako.

Kao i uvek, analizirali smo za vas pojedinačan učinak igrača na terenu.
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Aleksandar Popović – Sjajna odbrana u 5. minutu kada je skinuo šansu Dioniju ulila mu je dozu sigurnosti u pravom momentu. Još par lopti sa distance i mirno je plovio kroz utakmicu sve do 83. minuta. Nije tu mogao mnogo da učini, jer je ostavljen na milost i nemilost Kataiju.

Aleksandar Miljković – Njegovi centaršutevi ponovo su izluđivali navijače Partizana i sa te strane ne želimo da ga branimo, ali iz ugla taktike on je svoj posao u defanzivi odradio maksimalno. Znatno brži imenjak Katai nije ga prolazio, odlično mu je parirao po zemlji i zbog toga je izbor njega umesto ofanzivnijeg Marka Živkovića skroz opravdan.

Igor Vujačić – Vrlo problematičan u predaji lopte, a još lošiji je bio u 5. minutu kada je kiksom poklonio zicer Dioniju. Na sličan način poklonio je kontru u finišu prvog dela kada je njegov saborac Saničanin morao da žrtvuje žuti karton. U nastavku se popravio, ali ume i mora on mnogo bolje

Siniša Saničanin – Bio je bolji deo štoperskog tandema sve do 83. minuta kada mu je Katai ostao zaboravljen. Istina, tu je ostao usamljen sa dvojicom igrala, ali i u prvom delu je Katai nadskočio sve kada je pogodio prečku. Kada se tako nešto desi dva puta u istoj utakmici od strane igrača kome igra glavom nije jača strana, to je previše.

Slobodan Urošević – Baš kao i na desnoj, istom logikom Stanojević se vodio i na levoj strani. Stameniji, čvršći i sigurniji Urošević bio je pravi izbor pre Ivana Obradovića. U pojedinim momentima igrao je "kao mator", rešavao situacije na iskustvo i plenio sigurnošću.
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Saša Zdjelar – Kada je u 75. minutu otresao na patos Sekua Sanoga i uzeo mu čistu loptu, najbolje se moglo videti koliko je Saša Zdjelar i ovog puta bio dominantan u derbiju. Stizao je svuda, pokupio je većinu lopti, nije grešio u dodavanjima, gospodario je sredinom. Srce i duša Partizana. Definitivno igrač koji je potreban svakom timu. Kad kažemo svakom – da, mislimo i na nacionalni tim.

Miloš Jojić – Nije lako proceniti njegovu ulogu u ekipi Partizana. Previše mekan za poziciju zadnjeg veznog, prečesto neprecizan u dodavanjima za ofanzivnog veznog, čak i kada je u pitanju igrač do njega. U pojedinim situacijama tražio se po terenu, lutao, posebno kod primljenog gola kada je bio najbliži da pokrije rupu kod Kataija, ali je debelo zakasnio da se vrati na igrača i pao je gol.

Lazar Marković
– Prvi "večiti" derbi sa kapitenskom trakom imao je velikog uticaja na njegov žar. Bio je izuzetno naložen protiv najvećeg rivala, pa smo ga mogli videti kako trči na sve strane sa loptom, dok mu igrači u crveno-belom nisu mogli ništa. Iz meča u meč podiže nivo forme i borbenisti, pa sve češće podseća na dane kada je zaslužio poziv Liverpula.

Bibars Natho – Potez iz 38. minuta večerašnjeg susreta mogao je da mu obezbedi status ikone, samo da je ostalo 1:0. Oni koji su bili na istočnoj tribini u liniji sa tim udarcem, idealno su videli jedini slobodan prostor koji je Natho i pogodio. Bilo je još poteza koji su mamili uzdahe navijača i šteta je što nikako ne uspeva da odigra više od 65 minuta.

Nemanja Jović – Partizanov "bonus" je imao sigurno mesto u startnoj postavi, ali ga nije opravdao. Ne verujemo da se uplašio, ali činjenica stoji da je bio previše mlak, anemičan i bez energije koja se očekuje od 19-godišnjaka. Da nije tog pravila, sigurno bi od starta igrao Kvinsi Menig, pa bi Partizan bio opasan i po levoj strani.

Rikardo Gomeš
– Povreda iz Nikozije je ostavila traga, pa nismo mogli da vidimo snažnog napadača u prodorima i otvaranjima po strani, već samo kako sa igračem na leđima prima loptu i odlaže je na stranu. U 60. minutu je dobio loptu u svojoj zoni, namestio de na desnu nogu, ali šutirao mnogo lošije mego tri dana ranije protiv Anortozisa. Pet minuta kasnije je bio sebičan da odloži Uroševiću, a da jeste, sada bi smo pričali o ključnom momentu utakmice.
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Izmene:

Kvinsi Menig (od 66. minuta) – Nije mu prijao ulazak sa klupe, a nije da nije bilo prostora da zablista. Protraćio je par situacija jedan na jedan na levoj strani i nije doneo impuls koji je bio očekivan od njega.

Nikola Terzić (od 66. minuta) – Ostaće uzdasi na šansu koju je imao samo par minuta pre izjednačujućeg gola. Međutim, sve što je uradio u pripremi tog udarca, prolazak pored dvojice igrača, kao i još nekoliko lepih poteza, ukazuju da Partizan dobija kvalitetnog mladog igrača.

Aleksandar Šćekić (od 72. minuta) – Ušao je da zatvori sredinu i to je delimično uspeo. U samoj završnici je mogao da se proslavi kada je u padu promašio loptu na tri metra od gola Borjana.

Trener:

Aleksandar Stanojević – Tim koji je izveo imao je rezona i to je pokazivao rezultat sve do 83. minuta. Međutim, neshvatljivo je da se u gotovo svakoj važnoj utakmici desi makar jedan propust odbrane, a tim kao što je Zvezda to neminovno kažnjava. Na tome Stanojević mora da poradi. Igra Partizana je izgledala veoma dobro dok su Natho i Marković bili u igri, ali čim su izašli, nestalo je sve što su izgradili. Detalji, detalji, detalji... Odneli su mu povedu u prvom derbiju prošle sezone pa i finale Kupa, a sada i još jedan na istu foru.

Priredio – Stefan Smuđa

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: