Partizan na skeneru B92.net: Menig ubrzao napad, Popović podigao zid

Partizan je odigrao izuzetno zrelo i odgovorno na mestu gde nije trijumfovao više od pola veka.

Izvor: Stefan Smuða

Četvrtak, 16.09.2021.

23:15

Partizan na skeneru B92.net: Menig ubrzao napad, Popović podigao zid
Foto: FK Partizan/Miroslav Todoroviæ

Vrlo sigurna igra u odbrani, kontrolisano u veznom redu, raznovrsno i široko u napadu – stvari koje mogu da raduju navijače crno-belih.

Posebno može da raduje i prvenac Kvinsija Meniga, kao i sjajna njegova igra za nešto više od sat vremena koliko je proveo na terenu "GSP" stadiona.

Pokazao je da će biti pojačanje i da se vrlo brzo uklopio u ofanzivni sistem Aleksandra Stanojevića.

Jedino što može da zabrine jeste 82. minut i momenat kada se Rikardo Gomeš požalio na povredu i izašao iz igre.

Za vas smo, kao i uvek, pojedinačno analirizali igru crno-belih fudbalera.
Foto: FK Partizan/Miroslav Todoroviæ

Golman i odbrana

Aleksandar Popović – Odlično reagovao u 12. minutu kada je Hristodulopulos poslao jako nezgodan udarac i "lelujavu" lopti sa velike udaljenosti. Isto je učinio i sredinom drugog poluvremena kada je spasao Obradovića i ukrotio Deletića. Ovo je sezona koju je Popović čekao, kao i takmičenje po meri kako bi mogao da napreduje, što on i čini iz nedelje u nedelju.

Aleksandar Miljković – Ništa se nije dešavalo po njegovoj strani, pa je često mogao da ide visoko i uključuje se u napadačke akcije. U dva navrata je imao prilike, ali mu je nedostajalo umeće da matira golmana Loriju.

Igor Vujačić – Čistio je sve pred sobom, i loptu i protivničke igrače, a kada to nije uspeo, iza ga je dopunjavao Siniša Saničanin. Njih dvojica deluju sve bolje u tandemu. Vujačić je ponovo bio veoma borben i nije imao većih grešaka poput, recimo, duela sa Santa Klarom ili Sočijem.
Foto: FK Partizan/Miroslav Todoroviæ
Siniša Saničanin – Iz utakmice u utakmicu je sve bolji, a to je pokazao i ove večeri. Od nedavno standardni reprezentativac Bosne i Hercegovine je gospodario poslednjom linijom i držao sigurnost na maksimumu. Postaje veoma važan šraf u odbrani "parnog valjka".

Ivan Obradović – Bilo je blago iznenađenje kada je dobio šansu pre Slobodana Uroševića, pošto se popularni "Čaki" dokazao na levoj strani u evropskim utakmicama. I moglo je to da košta Partizan jer je u 63. minutu Obradović izgubio duel sa Deletićem i dozvolio mu veliku priliku. Spasao ga je golman Popović u toj situaciji.

Vezni red i napad

Aleksandar Šćekić – Nisu uspevali igrači Anortozisa ni po zemlji, a ni kroz vazduh jer je tu dominirao crnogorski vezista. Partizan je definitivno najčvršći kada Šćekić igra uz Sašu Zdjelara na sredini terena. Ponovo su sve pokrivali i dominirali protiv igrača Famaguste, a to je omogućivalo više lopti i napada za ofanzivnu četvorku.

Saša Zdjelar – Još jedna doktorska partija Partizanovog "motora". Nema potrebe da se ponavljamo, sa Zdjelarom i bez njega Partizan je nebo i zemlja. Zato jedino što može da zabrine jeste žuti karton koji je velikom greškom danskog sudije dobio umesto Igora Vujačića.

Lazar Marković – Partizanov kapiten je imao uticaja na igru, brzinom otvarao prostor, ali to nije do kraja "naplatio". Međutim, iz šanse koju je propustio u 42. minutu Partizan je poveo.

Bibars Natho – Anortozis nije uspevao da zatvori Partizanovog kreatora i Izraelac je to korsitio da plete mrežu oko gola Lorije. Tečno su izgledale akcije crno-belih u prvom poluvremenu i to je velikim delom zasluga Natha. Da je u poslednjih pola sata mogao da bude na terenu umesto Jojića, verovatno bi Partizan postigao više od dva gola.
Foto: FK Partizan/Miroslav Todoroviæ
Kvinsi Menig – Prvi start i prvi gol u dresu Partizana. Početak iz snova. Ali, osim tog 41. minuta kada se našao na pravom mestu u pravo vreme, bio je pravo osveženje i pre toga. Nudio se, tražio loptu, distribuirao je na direktan način i doneo širinu u napadu crno-belih. Pokazao je da ume da igra na malom prostoru, kao i da brzinom pobegne odbrani, pa će biti dobro pojačanje za tim Aleksandra Stanojevića.

Rikardo Gomeš – Dokaz da je strašan napadač stigao je kao poručen u 68. minutu, baš kada je Anortozis krenuo na sve ili ništa. Primio je loptu, okrenuo se i raspalio po njoj za 2:0 čisto da u potpunosti utiša napade domaćih i reši sve dileme. I ne samo to, nego je značio u prijemu lopte i rvanju sa snažnim Arajurijem, a kada nadigrate najboljeg igrača protivničke odbrane, onda je nesumnjivo da će doći i rezultat.

Izmene

Nemanja Jović (od 64. minuta) – Od ulaska u igru je posle samo četiri minuta upisao asistenciju za Gomeša, a u nadoknadi je mogao i da se upiše u listu strelaca. Međutim, na fenomenalan centaršut Terzića je promašio čitavu loptu.

Miloš Jojić (od 64. minuta) – Ušao je umesto Bibarsa Natha i bio je u nekoliko situacija u prilici u završnoj trećini. Međutim, mlako je reagovao, posebno u 90. minutu kada je imao zicer, ali je očajno šutirao sa visine penaltika.

Filip Holender (od 71. minuta) – Samo tri minuta pre njegovog ulaska Gomeš je zatvorio utakmicu i ostavio prostor da se u kontrama dotuče protivnik. Holender je bio jedna od tih zamisli Stanojevića, ali ona nije urodila plodom.

Nikola Terzić (od 82. minuta) – Iako je na terenu proveo tek desetak minuta, što je svakako malo za bilo kakvu ocenu, prostor koji mu je omogućio rezultat na kraju je iskoristio da namesti dve lepe prilike saigračima. Na njegovu žalost, oni ih nisu iskoristili.
Foto: FK Partizan/Miroslav Todoroviæ

Trener

Aleksandar Stanojević – Izuzetna postavka igre stratega Partizana videla se od početka. Kao što je i bilo najavljeno, Partizan je krenuo po bodove, ofanzivno i hrabro, što se na kraju i isplatilo. Pozadi je sve delovalo kako treba, kao i na sredini terena, koja je i omogućila dominaciju nad Kipranima. Može imati samo zamerki na račun realizacije svojih izabranika, jer je morala još neka lopta da završi u mreži rivala. Sve u svemu, može da bude zadovoljan uoči "večitog" derbija koji ga čeka već za manje od 70 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: