"Šarena" Srbija se namučila i dobila Grčku, brine povreda Kovačevića

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije u poslednjem kolu grupe A Evropskog prvenstva savladala je selekciju Grčke – 3:2 (25:23, 23:25, 25:16, 28:30, 15:5).

Izvor: SS

Utorak, 07.09.2021.

17:00

EPA-EFE/Lukasz Gagulski

Srbija će izvesno biti druga u grupi, osim ukoliko u sredu Ukrajina ubedljivo ne savlada Poljsku, i u osmini finala će igrati protiv trećeplasiranog tima iz grupe C.

To će verovatno biti Rusija, osim ukoliko ne dođe do nekih iznenađenja u poslednjem kolu. Meč osmine finala Srbija igra u Gdanjsku tek u nedelju, 12. septembra.

Tada će se ekipi pridružiti kapiten Nemanja Petrić, koji je trenutno u Beogradu na terapijama zbog povrede.

Grci su poslednjeplasirani tim grupe A, ali su pružili odličan otpor evropskim šampionima koji je i ovaj meč iskoristio da igra u "šarenom" sastavu.

I selektor Slobodan Kovač je dobio signal da je "klupa kratka", te da rezervisti nisu na potrebnom nivou da bi na pravi način zamenili startere.

Menjali su se tehničari, korektori, blokeri, pa i primači, a jedna izmena bila je prinudna kada se u trećem setu Uroš Kovačević požalio na bol u butnom mišiću i izašao je iz igre.
EPA-EFE/Lukasz Gagulski
Odlično je počela meč Srbija, imala prednost od 17:8, ali je dozvolila Grcima da se vrati do 21:20. Ipak, u neizvesnoj završnici uspela je da povede u setovima.

U drugom je došlo do nekoliko promena, pa i u stanju na terenu, jer je Grčka konstantno vodila i svoju zalihu koja je išla od četiri do pet poena sačuvala do kraja za 1:1.

Stvari su u trećem setu došle na svoje mesto, jer su posle početnog egala, "orlovi" dodali gas i stekli prednost koja je do kraja otišla na velikih 25:16.
EPA-EFE/Lukasz Gagulski
Grci se nisu predavali, napadali su servisom i iz svih mogućih oružja i držali su se do završnice četvrtog seta.

Srbija je imala blagu prednost, ali se ipak ušlo u igru na razliku i u njoj je Grčka preživela tri meč-lopte, iskoristila svoju petu set loptu i uvela utakmicu u peti set.

Bod koji su time osvojili "heleni" su proslavili kao pobedu, a vrlo lako su mogli i dva, međutim razigrali su se Aleksandar Atanasijević i Marko Ivović u petom setu i Srbija je ipak ostvarila trijumf.

Sva dešavanja iz Tauron arene u Krakovu pratićemo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: