Sevilja, Midlsbro i Rapid idu dalje

Izvor: B92

Sreda, 15.03.2006.

23:10

Default images

Poznati su prvi učesnici 1/4 finala Kupa UEFA. To su Sevilja, Rapid Bukurešt i Midlzbro.

Ukoliko u četvrtak Šalke 04 ne nadoknadi u Gelzenkirhenu zaostatak od 1:0 iz prvog meča protiv Palerma sezona u evrokupovima za nemačke klubove biče završena.

Drugi predstavnik u osmini finala Kupa UEFA Hambruger pobedio je na AOL Areni ruminski Rapid 3:1, ali je eliminisan jer je u prvom meču u Bukureštu bilo 2:0 za domaćina.

HSV je već posle 36 minuta anulirao zaostatak golovima Lauta i Barbareza, ali je presudio pogodak Mugurela Buge, deveti u dosadašnjem toku takmičenju, u 51 minutu. Do kraja utakmice Van der Vart u 63. minutu na asistenciju Barbereza postiže još jedan gol za domaći tim, ali je Rapid uspeo da sačuva mrežu u narednih pola sata. Plasman u četvrfinale Kupa UEFA značajno je obradavao čelnike rumunskog kluba i zbog činjenice da je Rapidu u istom danu naređeno da plati 400 hiljada dolara zbog neprijavljivanja prave visine transfera Florina Bratua koji je u Galatasaraj prešao za 1.65 miliona dolara.
Prednost od 1:0 bila je dovoljna Midlzbrou koji je uspeo da eliminiše Romu. Engleski predstavnik je na Olimpiku uspeo da povede golom Haselbajnka u 32. minutu. Preokret je bio na pomolu posle golova Manćinija u 43. i 66. minutu, ali do kraja utakmice domaći tim nije uspeo da stvori ozbiljnije prilike i savlada golmana Midlzbroa. Roma je meč završila sa igračem manje posle isključenja Meksesa u 90. minutu.

Crveni karton mnogo je imao veći uticaj na ishod meča Sevilja – Lil jer je domaći tim imao igrača više već od 26. minuta posle isključenja Bodmera. Već do kraja poluvremena Sevilja je vodila sa 2:0 golovima Kanutea i Fabijana. Ekipa Lila koja je prvu utakmicu dobila 1:0 u nastavku je stvorila nekoliko dobrih prilika, a poslebno u poslednjih 20 minuta kada je Sevilja ostala sa igračem manje jer je crveni karton dobio Navas.

Ostale revanš utakmice osmine finala Kupa UEFA igraju se u četvrtak. Sastaju se: Zenit – Marsej (1:0), Levski – Udineze (0:0), Strazbur – Bazel (0:2), Šalke – Palermo (0:1) i Betis – Steaua (0:0).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: