Liverpul traži od FS Egipta da poštede Salaha

Liverpul je poslao dopis FS Egipta u kojem traži da napadač Mohamed Salah bude izuzet učešća u predstojećim kvalifikacijama za Mundijal 2022.

Izvor: Z.K.

Ponedeljak, 23.08.2021.

13:15

Liverpul traži od FS Egipta da poštede Salaha
Foto: Profimedia

Salah je pozvan na mečeve sa Gabonom i Angolom u septembru, ali bi po povratku u Veliku Britaniju morao, shodno kovid merama, da provede deset dana u izolaciji.

Meč sa Gabonom po tome nije problem, ali jeste sa Angolom, jer bi se igrao u Kairu, u Egiptu, koji je kod Britanaca na crvenoj listi, tako da bi Salah morao u karantin po povratku.

Egipat je odgovorio da su od FIFA tražili izuzeće o putovanju, tako da bi Salah mogao da igra za reprezentaciju, ali i da ne bude u karantinu po povratku u Englesku.

Kako se saznaje iz dopisa FS Egipta upućenom FIFA, Liverpul je to tražio i za mnoge druge igrače koji bi trebalo da se priključe reprezentacijama.

Izračunato je da bi igrači koji putuju na mečeve Brazila, Argentine ili Egipta mogli da propuste četiri meča u svim takmičenjima.

Otuda i šefovi Premijer lige lobiraju u Vladi Velike Britanije da se igrači izuzmu obaveza o karantinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: