Srbija završila 13. na Evropskom prvenstvu

Muška rukometna kadetska reprezentacija Srbije savladala je Izrael 27:25 (16:12) i zauzela 13. mesto na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Izvor: B92

Subota, 21.08.2021.

17:15

Srbija završila 13. na Evropskom prvenstvu
Foto: RSS

Naši kadeti su nakon psihološkog pada uspeli da se podignu u poslednje dve utakmice na kontinentalnom šampionatu i zabeleže dve pobede koje su Srbiji obezbedile ostanak u A diviziji.

SRBIJA: Mrdović, M. Dodić 1, Podunavac, Simić 3, Zekić, Nešić 2, Stamenković 2, Milovanović 2, Čabrilo, Mitrović, Antonijević 2, Predović, Zečević 6, Rogan 2, S. Dodić 7, Krivokapić

IZRAEL: Peled, Hadar, Lejbov 3, Medina 1, Biton, Levi 10, Š. Solomon 5, Guez, Peleg, R. Solomon 1, Libgot, Rosenfeld, Maman 2, Azriel 2. Dahan 1, Koen

Kao što je bio slučaj u susretu sa Austrijom, naši momci su dobro otvorili utakmicu i sa Izraelom. Energično i motivisano brzo su došli do vođstva od 3:0. Efikasni u napadu i čvrsti u odbrani, tokom prvog poluvremena održavali su konstantno vođstvo od četiri gola prednosti i na odmor otišli rezultatom 16:12. Iako je Srbija početkom drugog poluvremena stekla prednost od pet golova, ekipa Izaela je zaigrala bolje, sredinom drugog dela igre napravila preokret i u 47. minutu čak uspela prvi put da povede na utakmici sa 21:20. Srbija silno motivisana ne dozvoljava da se odnos snaga potpuno promeni na terenu i od 50. minuta pravi seriju 4:0 za 26:23, kojom stiče i rezultatsku i psihološku prednost za završnicu meča. Dobrim pristupom igri naši kadeti su održali stečenu prednost i na kraju slavili sa 27:25.

Najefikasniji u našem timu bili su Stefan Dodić sa 7 i Nikola Zečević sa 6 golova, dok je u ekipi Izaela 10 pogodaka postigao Refael Or Levi. Za igrača utakmice u našoj selekciji proglašen je golman Luka Krivokapić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: