Ministar Udovičić u Splitu: Sportske igre mladih spajaju region

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prisustvovao je zatvaranju Sportskih igara mladih u Splitu.

Izvor: B92

Petak, 20.08.2021.

23:09

Ministar Udovičić u Splitu: Sportske igre mladih spajaju region
Foto: Profimedia/Nikola Krstic/Alamy Live News

Igre su ove godine proslavile lep jubilej, 25. rođendan.

Sportske igre mladih su veoma važne za ceo region, one su više od sportskih takmičenja jer deca koja učestvuju na njima odrastaju negujući sportske vrednosti, kao što su timski duh, fer plej i stalna želja da se bude bolji. Višestruka uloga Sportskih igara mladih za izgradnju i promociju regionalne saradnje, ravnopravnosti i sporta je izuzetno značajna i drago mi je da ovaj projekat iz godine u godinu raste i ima zasluženo ogromnu prepoznatljivost i podršku", izjavio je Udovičić.

On je dodao i sledeće:

"Uveren sam da će i ubuduće ove igre biti mesto na kome se stvaraju novi šampioni koji će nastaviti u budućnosti da obaraju sportske rekorde, ali i mesto koje će biti sinonim za međusobno poštovanje različitosti, gajenje prijateljskih odnosa u regionu i izgradnju stabilnosti koja je preduslov unapređenja svih aspekata stvaranja i delovanja za ubuduće”, poručio je ministar Udovičić.

Među brojnim zvanicama, ceremoniji zatvaranja su prisustvovali i predsednik UEFA Aleksander Čeferin kao i bivši fudbaleri Luis Figo, Predrag Mijatović i Dario Srna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: