Ljubinko Drulović analizirao Santa Klaru

Nekadašnji as Porta i Benfike Ljubinko Drulović analizirao je za "Sportski žurnal" portugalsku Santa Klaru, rivala Partizana u plej-ofu za Ligu konferencija.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.08.2021.

14:55

Ljubinko Drulović analizirao Santa Klaru
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Partizan gostuje na Azorskim ostrvima u četvrtak od 22.30, u prvom meču plej-ofa.

Santa Klara je u pethodne dve runde kvalifikacija eliminisala makedinsko Škupi i slovenačku Olimpiju bez primljenog ogla.

"Santa Klara je srednji, možda i bliži malim nego velikim klubovima u Portugaliji. Poslednjih godina stabilizovala se u Premieiri, prethodno je dugi niz godina provela u drugom rangu. Azorska ostrva su ostrvlje Atlanskog okeana. Proletos izboren plasman u evropske kupove veliki je uspeh za lokalnu sredinu, učešće u plejofu za Ligu konferencije takođe predstavlja dostignuće za pohvalu", rekao je Drulović.

Drulovićeva nije iznenadilo što je Santa Klara u trećem kolo kvalifikacija za novoformirano UEFA takmičenje lako eliminisala ljubljansku Olimpiju, koju sa klupe vodi Savo Milošević.

"Slovenačka ekipa nema kvalitet portugalskog predstavnika. Videla se superiornost u oba susreta. Partizanovom narednom rivalu pojavio se međutim, problem sa zaraženim igračima. Santa Klara je u Ljubljani otputovala sa 14 fudbalera, a iznenadilo da joj Moreirense nije izašao u susret i odložilo prvenstveni meč. Malo je vremena do četvrtka i pitanje je koliko će igrača biti na raspolaganju za duel sa crno-belima"
.

Pored kadrovskih problema, kojih delimično nije pošteđen ni "Parni valjak", prednost našeg tima u predstojećem dvomeču trebalo bi da bude znatno veći evropski rejting.

"Partizan ima mnogo više iskustva u ovoj fazi takmičenja, uz to će biti i domaćin u revanšu. Za crno-bele je najvažnije da se adaptiraju na uslove u Santa Klari, moraće na dalek put, a od ishoda prvog meča moće dosta toga da zavisi. Neće biti pritiska sa tribina, jer domaćin nema mnogo bučne navijače. Tim iz Humske je u najboljoj formi u Srbiji, videćemo dokle će da izdrži da igra u ovakvom ritmu, jer pre ili kasnije kod svake ekipe usledi pad", smatra bivši trener Partizana. Eliminacija Sočija u četvrtak prema Drulovićevom mišljenju predstavlja važan motivacioni faktor za vicešampiona naše zemlje.

"Kad ekipa izjednači u 90. minutu i pobedi na penale onda se psihološki podigne. Crno-beli su sad u odličnom momentu i realno je da se plasiraju u grupnu fazu. Portugalci su sigurno dobro snimili naš tim, u današnjem fudbalu nema tajni, brzo se analiziraju rivali"
.

Povratak Rikarda Gomeša znatno je pojačao Partizanovu ofanzivu, napadač sa Zelenortskih ostrva učinio je crno-bele daleko ubojitijim nego prošle sezone i trebalo bi da bude veliki adut tima i na poslednjoj prepreci pred Ligom konferencije.

"Rikardo se vratio kući, logično je da mu nije bilo potrebno mnogo vremena da se uklopi. Kvalitetan je špic i može da bude važan faktor u ishodu dvomeča sa Santa Klarom. Brz je i vrlo nezgodan, ima iskustva, mada mu neće biti lako protiv defanzivaca portugalskog tima"
.

Partizan je cenjen u portugalskoj javnosti, pažljiviji hroničari nisu zaboravili da su crnobeli 2002. eliminisali Sporting iz Lisabona u Kupu UEFA.

"Tradicija je u ovom dvomeču na strani našeg kluba, ali sadašnji kvalitet moraće da bude potvrđen na terenu",
istakao je Drulović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: