"Nedostaje mi Kirjos koji je lomio rekete i bio kažnjavan"

Nik Kirjos je dobio specijalnu pozivnicu za ušešće na Mastersu u Torontu.

Izvor: Z.K.

Sreda, 04.08.2021.

20:10

Foto: Profimedia

On će u "Aviva centru" svakako biti atrakcija za publiku, a najbolji rezultati su mu treće kolo 2015. i 2017.

"Zaista sam srećan što ću igrati u Torontu ove godine. Uvek sam uživao u Kanadi, imam lepe ispomene. Nadam se da će to biti dobar šou za moje navijače u Kanadi", rekao je Nik.

On je poražen na startu Siti opena u Vašingtonu od Makenzija Mekdonalda, 6:4, 6:4.

Priznao je da mu nedostaje onaj nekadašnji takmičarski duh.

"Glava mi je u rasulu, moram da priznam. Nisam igrao sjajno, znam da su mnogi razočarani. Osećam da sam više uživao u tenisu kada sam imao uspone i padove. Sada kada izgubim, jedva da se naljutim. Nedostaju mu ti dani kada sam gubio i nastavljao, kada su me kažnjavali i kada sam lomio rekete. To je bio znak da mi je jako stalo. Bilo mi je važno šta se dešava. Sad izgubim i drago mi je zbog protivnika", izjavio je Kirjos.

Ove godine igrao je na svega pet turnira. Ovo mu je bio tek 12. meč u 2021.

Sada dodaje i da više ne oseća pritisak dok igra.

"Ne mogu da budem preoštar prema sebi. Nisam odigrao mnogo mečeva. Osećam da moje telo i moja glava ne razumeju težinu nekih poena jer nisam igrao dugo. Ne želim da gubim, ja sam takmičar. Ali čudno je. Kad sam na terenu, ne osećam pritisak brejk poena kao nekada. Kao da nema tih emocija na koje sam navikao na terenu", zaključio je Australijanac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: