Bez goriva

Crvena zvezda će u Moldaviju po plej-of Lige šampiona bez prednosti.

Izvor: Miloš Simanoviæ

Sreda, 04.08.2021.

09:30

Bez goriva
Starsport

Domaći teren i vetar u leđa sa tribina prvak Srbije nije iskoristio, odigrao je "mršavih" 1:1 sa Šerifom i ostavio zebnju oko overe evropske jeseni bar u Ligi Evrope.

Revanš u Tiraspolju je "iza vrata" i već za šest dana, odnosno (pre)malo vremena za neke velike promene.

Do tada će trener Dejan Stanković morati da "lupa glavu" ko će zameniti Gelora Kangu, tragičara zbog isključenja, ali i pronaći odgovor na glavno pitanje - zašto mu ekipa toliko oscilira?

Štucanje

Jer da se ne lažemo Zvezda na startu ove sezone "štuca", a protiv Kairata (5:0) je pokazala blistavu igru i ni blizu toga protiv Šerifa.

Toliko da je gostima od prvog minuta dopustila da vode dešavanja, razrade pas igru, sve dok crveno-beli nisu stigli na meč kada su morali iz minusa.

Čak su i sa igračem manje delovali bolje nego do primljenog gola. Međutim, ono što bi više trebalo da brine one kojima je Crvena zvezda pri srcu je činjenica da Stankovićevi izabranici nisu stvorili šansu iz serije najopasnijih - ceo meč.

Jedini gol iz nehata, praktično slučajan u režiji takođe bledog Luisa Dionija je premalo i protiv jačih timova od Šerifa.

Tanko…

Ali ništa nije gotovo i Zvezda u Tiraspolju ima priliku da dokaže da je bolja od "osica", što i jeste gledajući individualno.

Brzina

foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
I laiku je jasno da je Crvena zvezda tehnički potkovana ekipa, među najjačima u tom segmentu u celokupnim kvalifikacijama za elitu, ali nekad ni to nije dovoljno.

Moderan fudbal iziskuje snagu i brzinu, bez kojih nije moguć iskorak.

Čvrstine ima, ali brzine - preslabo.

Videli smo tehnički limitiran Šerif kakav je arsenal brzine ispoljio na "Marakani", nešto što Zvezda nema.

Gledajući pojedinačno, samo Marko Gobeljić ima fizikalije da prati legiju stranaca iz Moldavije po brzini, iako se i on mučio sa Adamom Traoreom.

Katai, Ivanić, Falko i Dioni nisu tipovi igrača za trku, iako sa loptom mogu da stvore višak, ali…

Fudbal je toliko evoluirao da tehnika bez brzine, pa i obrnuto ne mogu jedan bez drugog, odnosno da je neophodan balans.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto
Problem je što Zvezda u ovom igračkom kadru ima samo još Aksela Bakajoka koji može da se juri, a daleko je od prve postave.

Kada se tome doda da tehnički nije bila na svom nivou (Katai izgubio mnogo lopti, Kanga "pocrveneo", Ivanić nije mogao sam), a da je bez goriva u trci, jasno je da je to veliki problem.

Instant bi možda mogao da reši Njegoš Petrović u Tiraspolju, koji po tome sigurno ne bi zaostajao i čeka šansu umesto Kange, koji je naivno ostavio saigrače.

Nešto kao protiv Ludogoreca, s tim da ćemo još videti da li će i koliko da košta Zvezdu taj crveni karton.

Bez prava na grešku

Starsport
Možda i neće ako se isprave stvari na kraju Moldavije.

Jer je ovo poslednja opomena i Zvezda nema prava na sledeću grešku.

To znači eliminaciju i kraj puta ka glavnom cilju na evropskoj sceni - predvorju Lige šampiona.

Upozorenje je i jer "iza vrata čeka" Dinamo Zagreb, koji gaji moderan stil, miks trke i balkanskog šmeka.

Zvezda će morati dosta bolje ako uopšte dođe do tog duela.

Do tada - Šerif mora da se uhapsi…

Priredio: Miloš Simanović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: