Stanković: Svi bismo voleli da se to ponovi

Fudbaleri Crvene zvezde će u utorak od 21 čas dočekati ekipu Šerifa u okviru prvog meča trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: MT

Ponedeljak, 02.08.2021.

16:55

Stanković: Svi bismo voleli da se to ponovi
Foto: FK Crvena zvezda

Očekivanja pred meč izneo je šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković.

"Kao što sam rekao i pre Kairata, dosta će zavisiti od nas kakav će protivnik da bude. Ušli smo dosta direktno, nismo im dali „vazduha“ i zbog toga nismo imali nikakvih problema. Da ne dozvolimo veliku razmenu pasova, jer oni imaju momke koji imaju individualni kvalitet, ako ih pustiš mogu da ga ispolje. Igramo kod kuće i od nas zavisi kakav će protivnik biti. Gledaćemo nas pre svega i “otkinuti” rivalu ono što je dobro", rekao je Stanković.

Smatra da se ekipe Kairata i Šerifa razlikuju od Zvezde.

"Ne možeš da ihi porediš dok ne odigraš utakmicu. Kada bi ih upoređivali, Kairat je u nekom segmentu bolji, a negde Šerif ima prednost. Šerif ima talentovane i brze igrače, ako ih pustiš da igraju, mogu da ti naprave problem. Igraju specifično, imaju plejmejkera koji nekad igra ispred štopera, a ponekad je iza špica, tako da će od njihove ideje da li da nas napadnu, to zavisiti. Kairatu smo uspeli da „otkinemo“ ono odakle najbolje prete, znali smo šta nas čeka i bili spremni na to. Igramo kod kuće pred našim navijačima, to je najlepše što možemo da očekujemo. "

Ne razmišlja Stanković o potencijalnom rivlau u četvrtom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Ni mi, ni Dinamo još uvek nismo prošli. Ako budemo, biće dosta vremena da se priča o tome, ali mi živimo pod pritiskom i svakodnevno gledamo da napredujemo. Može da se desi da igramo sa njima, ali treba da se potrudimo da prođemo da bi se taj meč odigrao. Video sam žreb, ali nema prostora da se priča ni o čemu drugom, osim o Šerifu. To je jedna stanica za naše navijače, klub i igrače, kao i čitav stručni štab. Potrudićemo se da i petu godinu u nizu igramo grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, to je naš cilj."
Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Nekoliko bivših fudbalera Crvene zvezde je nosilo i dres Šerifa, ali Stanković ih nije kontaktirao.

"Gledam sadašnji momenat. Nešto što je bilo pre godinu ili dve, ne može puno da utiče. Jedino da znamo za revanš šta nas čeka, što se tiče puta i svega. Međutim, nama treba ono što se sad dešava u ekipi Šerifa, ali na svu sreću imam dobar skauting koji radi taj posao. "

Spušta loptu pred meč koji je na programu u utorak od 21 čas.

"Utakmica protiv Kairata je bila jedna i ispostavilo se da je ta. Svi bi voleli da se to ponovi, ali moramo da spustimo loptu. Ne sanjam o tome, realista sam, smatram da će biti jaka i kompaktna utakmica gde treba da damo što manje prostora protivniku da te kazni. Imamo odlične igrače koji se dobro snalaze u završnici i samo treba da ih dovedemo u situaciju da pruže sav svoj talenat i budu pravi. Svi sanjamo o tome, ali niko nije slučajno u trećem kolu. "

Raspored je takav da se utakmice igraju na svaka tri dana.

"Sticajem okolnosti je to tako, pa moramo da vodimo računa o energiji i umoru. U Subotici je bilo korektno, napravili smo dosta šansi, ali smo hteli još više da probamo da izrotiramo i odmorimo neke, samo nam je to falilo. Međutim, bilo je mnogo dobrih stvari. "

Komentarisao je Stanković zdravstveni bilten ekipe, kao i formu bekova.

"Nikolić je povredio članak i tek skoro je počeo da trenira sa ekipom. Babić i Pavkov imaju temperaturu. To je to za sad, ostalo su udarci i umor, ali ništa toliko problematično. Što se bekova tiče, Rodić je protiv Kairata bio jedan od naših najboljih igrača, Gobeljić jedan od najproduktivnijih, ne vidim da tu nešto “škripi”. Što se tiče centaršuta, nekad lopta pređe preko noge, ostane na zemlji, ali sve će to doći na svoje. Međutim, videli ste Gajićev centaršut juče za Ivanića, u stilu Bekama... " zaključio je Stanković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: