NBA bira 75 najvećih igrača u istoriji lige

NBA liga objavila je da će se slavljenička 75. sezona 2021/2022 obeležavati kao "NBA 75" i da će predstaviti 75 najvećih igrača u istoriji lige.

Izvor: B92

Petak, 30.07.2021.

14:30

NBA bira 75 najvećih igrača u istoriji lige

NBA 75 će takođe premijerno predstaviti novi Nike dizajn opreme koja slavi 75 .godišnjicu, ornamenentiku sa elementima dijamanta na košarkaškom terenu, uz Wilson loptu, kao novog partnera, i integraciju oko najvažnijih događaja kao što su NBA All-Star 2022 u Klivlendu i NBA Draft.

Klivlend je poslednji put bio domaćin NBA All-Stara 1997. godine, kada je liga proslavila svoju 50. godišnjicu.

"Sezona 2021/2022 biće istinski posebna jer slavimo 75 godina NBA košarke",
rekao je NBA komesar Adam Silver, "Radujemo se što ćemo odati počast igračima i timovima - kako prošlim, tako i sadašnjim - koji su inspirisali generacije navijača širom sveta". Tim za 75-ogodišnji jubilej

Eminintni panel sastavljen od predstavnika medija, sadašnjih i bivših igrača, trenera, generalnih menadžera i direktora timova izabraće novi tim za 75. godišnjicu, u kojem će biti 75 najvećih igrača svih vremena.

Tim će biti objavljen u oktobru.

NBA 75 Logo

Prigodni NBA 75 logo, predstavljen ranije, pojavljivaće se tokom sezone na terenima i službenim NBA proizvodima, unutar borilišta i u originalnom emitovanom, digitalnom i sadržaju društvenih medija.

Novi logotip predstavlja sveć pogled na kultni identitet Lige, zasnovan na klasičnom simbolu 75. godišnjice – dijamantu.
Nova NBA oprema za igru i lopta

Nike će proslaviti NBA 75 ukrasnim detaljima sa elemntima dijamanta na dresovima i novoj opremi Classic Edition i City Edition širom Lige.

New Era takođe integriše 75. dijamantski ukras u svoje kape NBA Draft i Tip Off (izdanja za 2021. godinu).

Pored toga, Wilson će zvanično debitovati kao novi partner za loptu u sezoni 2021-22. Wilson je bio prvobitni proizvođač košarkaške lopte za NBA i službena lopta za utakmice prvih 37 sezona lige.

Marketinška kampanja

NBA 75 biće nastavak kampanje "That's Game", koja je započeta početkom NBA plej-ofa 2021. godine. Kampanja će odati počast prošlosti, sadašnjosti i budućnosti NBA na terenima, u zajednici i kulturi.

Biće to sveobuhvatna proslava (360 stepeni) fokusirna na fanove, koja će s sprovoditi linearnim, društvenim, digitalnim i fizičkim aktivacijama, dok se Liga sprema za početak sezone i povratak svom tradicionalnom rasporedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: