Šef delegacije EU posetio trening srpskih paraolimpijaca

Fabrici i Mićović posetili paraolimpijce, koji se pripremaju za Igre u Tokiju.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.07.2021.

00:35

Šef delegacije EU posetio trening srpskih paraolimpijaca
Foto: Depositphotos/jorisvo

Šef delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Sem Fabrici (Fabrizi) i predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović posetili su u sredu trening dvojice paraolimpijskih sportista koji se pripremaju za Igre u Tokiju, koje počinju 24. avgusta, saopštio je EU Info centar.

Dva strelca će učestvovati u delegaciji od 20 sportista koji će se takmičiti u Tokiju u sedam paraolimpijskih sportova.

Mićović i Fabrici su razgovarali o izazovima paraolimpijaca, kao i šire zajednice osoba sa invaliditetom, posebno u vreme pandemije korona virusa, kao i o potrebi da se ta zajednica bolje integriše u društvo.

Fabrici je podržao jače partnerstvo Delegacije EU sa Paraolimpijskim komitetom Srbije između ostalog i povodom predstojećih Igara u Tokiju.

"U Srbiji, EU podržava osobe sa invaliditetom kroz čitav niz projekata čiji je cilj brisanje fizičkih granica, poput rampi, pristupa javnim objektima, opremanja i prilagođavanja škola, ali i podizanje svesti i aspekt kreiranja politike u oblasti obrazovanja, sporta i socijalne inkluzije radi stvaranja društva za sve", rekao je Fabrici.

Šef delegacije EU je čestitao Srbiji na već osvojenim medaljama u Tokiju i dodao da očekuje isti uspeh na Paraolimpijadi u Japanu.

Mićović je rekao da se nastavlja sjajna saradnja Delegacije EU u Srbiji i Paraolimpijskog komiteta Srbije koja je počela još pre nekoliko godina.

"Zahvaljujući i ovoj podršci naša organizacija je ostvarenim sportskim i organizacionim rezultatima na najbolji način prezentovala i državu Srbiju i Paraolimpijski pokret i njegove vrednosti", dodao je Mićović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: