Adetokumbo: Mogao sam da odem u "supertim", izabrao sam teži put

Janis Adetokumbo konačno je krunisao svoju impresivnu NBA karijeru sa titulom.

Izvor: B92

Sreda, 21.07.2021.

08:00

Adetokumbo: Mogao sam da odem u

Predvodio je Milvoki Bakse do preokreta nad Finiks Sansima za 4-2 u seriji i prvu titulu posle pola veka.

Janis je dominirao u šestom meču sa 50 poena, uz impresivnih 17/19 sa linije za slobodna bacanja, što je što je fantastičan procenat za igrača koji je u plej-ofu šutirao samo 55,6% sa penala.

"Ljudi su mi govorili da ne znam da pogodim slobodna bacanja, a ja sam ih večeras pogađao. I ja sam je*eni šampion!", rekao je Adetokumbo.

Pre malo više od pola godine bila je neizvesna sudbina Adetokumba u Milvokiju, ali je on ostao veran Baksima i produžio ugovor.

"Hvala Milvokiju što je verovao u mene. Mojim saigračima koji su igrači snažno svaku utakmicu. Želeo sam da uradim ovo u ovom gradu, sa ovim momcima. Srećan sam što sam uspeo u tome".

Posle prošle sezone se spekulisalo da će otići u neki "veći" tim poput Lejkersa ili Voriorsa.

"Nisam hteo da odem. Bilo je posla koji je trebalo da se završi. U 'mehuru' prošle godine nije bilo pravde, iako dajem veliko poštovanje Majamiju koji nas je izbacio. Ali, ovo je moj grad, grad koji je verovao u mene i u sve nas i drago mi je što smo uspeli. Mogao sam da odem u supertim, da odradim svoj deo i postanem šampion. Ali ja sam izabrao teži put".
On je u Bakse stigao 2013. kao 15. pik na draftu, a te godine je u svoju drugu NBA sezonu ulazio Kris Midlton, koga je Milvoki doveo u trejdu iz Detroita.

"Uspeli smo, Kris, zar ne?", rekao je Janis i zagrlio Midltona.

"Srećan sam, čoveče. Samo on zna koliko me gurao da budem sjajan. Gurao me svakog dana i srećan sam što sam igrao svaki minut sa ovim momkom. Svi momci su super, ali Kris je poseban. Zajedno smo osam godina i srećan sam što sam uspeo da uradim ovo sa njim i Milvokijem i kažem da ćemo to uraditi opet".

Prošle sezone Kostas Adetokumbo je postao šampion sa Los Anđeles Lejkersima, a sada sva tri brata Adetokumbo (član Baksa je i Tanasis).

"Mnogi su me zezali prošle godine kad je Kostas osvojio titulu i bilo je malo čudno za ručkom jer je imao prsten pre mene, ali sada ga imamo svi i srećan sam", rekao je Janis nakon što je urliknuo od sreće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: