Napad iz Švajcarske: Novakova ideja nije dobra

U avgustu će se navršiti godinu dana otkako je osnovana i zvanično PTPA, nova asocijacija teniskih profesionalaca.

Izvor: Z.K.

Ponedeljak, 19.07.2021.

23:00

Napad iz Švajcarske: Novakova ideja nije dobra
Foto: Profimedia

Ono što su Vasek Pospišil i Novak Đoković obelodanili tada, otišlo je podaleko, organizacija nastavlja još jače da se bori za veća prava igrača u svetu tenisa.

Ipak, to ne nailazi na odobravanje od strane ATP, ali i mnogih drugih koji su u sadašnjem sistemu tenisa.

Švajcarski list "Bazler Cajtung" objavio je intervju sa Džefom Koletom, direktorom turnira u Gštadu koji se protivi suštinskim idejama PTPA.

Jedna od stvari kojih se Kolet dotakao u tom razgovoru bila je i disproporcija između velikih i malih turnira.

"Problem je što svi žele da bude u većoj kategoriji nego što jesu. Svi žele da gledaju, Rodžera, Nadala, Đokovića. Ali to nije moguće. To je kao u fudbalu: Liga šampiona, to su kod nas grend slemovi. Turniri Serije 1.000 su Liga Evrope. Oni sa ATP 500 još dobro prolaze. Ovi sa ATP 250 se muče. Ipak, kukanje nas nigde neće odvesti. Ja mogu da živim sa našom situacijom, ali gledaoci i sponzori imaju problem sa tim. Žele da imamo sastav igrača kao na velikom turniru, a to jednostavno nije moguće", kaže Kolet.
Foto: EPA-EFE/PETER SCHNEIDER
On nije saglasan sa izjavom čelnih ljudi iz PTPA da igrači "nemaju dovoljno veliku moć odlučivanja".

"Ako pitate direktore turnira, oni ne misle da se igrači ne pitaju. Naprotiv. Mi smo hteli da spojimo naše turnire u Lozani i Gštadu, napravimo kombinovani događaj za teniserke i tenisere. ATP nas je podržao, isto i WTA, svi su se složili, ali su igrači blokirali prijekat. Vidite, igrači ipak imaju dosta moći", kaže Kolet.

Na pitanje da li je nova asocijacija (PTPA) potrebna, ima jasan odgovor.

"Ne mislim da je potrebna. ATP sistem je idealan. Igrači i turniri imaju po 50 odsto u odlučivanju. Ako želite da stvari radite na način na koji to želi Novak Đoković, ravnoteže će se poremetiti. Posledice će biti nemerljive. To nije dobra ideja Novaka Đokovića", zaključio je direktor turnira u Gštadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: