Hamilton na meti rasističkih napada posle pobede na Silverstonu

Britanac Luis Hamilton bio je meta rasističkih napada na društvenim mrežama posle pobede na trci za Veliku nagradu Velike Britanije.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 19.07.2021.

13:40

Hamilton na meti rasističkih napada posle pobede na Silverstonu
EPA-EFE/Lars Baron / POOL

To su osudili u zajedničkom saopštenju Formula 1, Međunarodna automobilska federacija (FIA) i tim Mercedesa.
Sedmostruki svetski šampion je slavio juče na Silverstonu, a trku je obeležio veliki incident u prvom krugu u kome su učestvovali Hamilton i vozač Red Bila Maks Ferstapen.

U borbi za prvo mesto Hamilton je sa unutrašnje strane pokušao da pretekne Ferstapena i zakačio ga je. Vozač Red Bula je pri velikoj brzini udario u zaštitnu ogradu i trka je bila prekinuta. Holanđanin je odmah odveden na preglede, a Hamilton je dobio kaznu od 10 sekundi, uprkos kojoj je pobedio.

"Tokom i nakon jučerašnje Velike nagrade Velike Britanije, Luis Hamilton je bio žrtva brojnih rasističkih napada na društvenim mrežama. Formula 1, FIA i Mercedes najoštrije osuđuju takvo ponašanje", navodi se u saopštenju.

"Tim ljudima nije mesto u našem sportu i zahtevamo da oni odgovaraju za svoje postupke", dodaje se u saopštenju.

Vozač Red Bula Maks Ferstapen je u nedelju kritikovao "nepoštovanje i nesportsko ponašanje" njegovog rivala koji je slavio pobedu na Silverstonu dok je Holanđanin i dalje bio u bolnici na posmatranju nakon udesa u prvom krugu trke.

Ferstapen je pušten iz bolnice sinoć oko 22.00 po lokalnom vremenu, bez većih povreda.

Naredna trka u šampionatu vozi se 1. avgusta za Veliku nagradu Mađarske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: