Prethodnica OKS otišla za Tokio

Prethodnica misije Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) otputovala je u Tokio uoči početka Olimpijskih igara, čije je otvaranje zakazano za 23. jul.

Izvor: B92

Subota, 10.07.2021.

21:18

Prethodnica OKS otišla za Tokio
EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

U avionu, koji preko Istanbula leti za Tokio nalaze se šef misije Nataša Janković, njen zamenik, kao i deo lekarskog osoblja, preneo je sajt OKS-a.

Oni će po dolasku održati tehničke sastanke sa organizatorima oko detalja vezanih za dolazak i boravak srpskih takmičara, transport, treninge i druge logističke stvari.

"Naš glavni zadatak biće da pripremimo sve u delu Olimpijskog sela u kojem će odsesti naši olimpijci, i da im obezbedimo uslove kako bi mogli da se fokusiraju samo na svoj nastup i što bolji rezultat", rekla je Janković.

"Takođe, imaćemo nekoliko sastanaka sa predstavnicima Medjunarodnog olimpijskog komiteta i Organizacionog komiteta Tokio 2020 kako bi bili sigurni da su do kraja ispunjeni svi bezbednosni protokoli u vezi sa zaštitom od infekcije virusom korona, kao i logistički uslovi za treniranje naših sportista i nastupe na takmičenjima", dodala je ona.

Janković je ocenila da će ove Igre biti drugačije od drugih, pre svega zbog korona protokola.

"Najbitnije je da svi sportisti budu zdravi i zaštićeni od infekcije korona virusom, što je preduslov za njihov nastup na Igrama. Svi smo uložili ogromne napore da sprovedemo u delo ovaj logistički jako izazovan projekat", rekla je ona.

Od srpskih sportista sledeći će u Japan krenuti reprezentativci u basketu 3x3, koji iz Beograda kreću u ponedeljak rano ujutru.

Prve dane provešće u Karatsuu na pripremnom kampu, a zatim će se pridružiti ostalim takmičarima u Selu.

Do sada srpski olimpijski tim broji 85 takmičara.

Otvaranje Olimpijskih igara biće održano 23. jula, a Igre će trajati do 8. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: