Ponavljaju poslednjih 10 minuta i dve sekunde zbog igračice sa tri isključenja

Hrvatska ženska juniorska reprezentacija pobedom protiv Austrije ostvarila je nastup na Evropskom U-19 prvenstvu u Celju.

Izvor:

Petak, 09.07.2021.

18:05

Ponavljaju poslednjih 10 minuta i dve sekunde zbog igračice sa tri isključenja
Foto: Profimedia

Konačni rezultat bio je 24-23, ali je došlo do velikog zaokreta.

Umesto dana predaha, hrvatske rukometašice zbog neočekivane odluke moraju da ponove poslednjih 10 minuta i dve sekunde susreta s Austrijom.

Naime, Austrijski rukometni savez uputio je protest Evropskoj rukometnoj federaciji koji se odnosi na hrvatsku igračicu Miju Brkić koja je igrala s dobijena tri isključenja, a ujedno je i postigla pobednički pogodak, piše Jutarnji.

Nakon pregleda video snimka, Disciplinska komisija EHF-a utvrdila je kako je Brkić dobila tri isključenja te donela odluku da se konačni rezultat poništava.

Odlučeno je i da će se završnih 10 minuta i dve sekunde utakmice ponovno odigrati, odnosno počinje se od rezultata 19-18 za Hrvatsku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: