Buker je nezaustavljiv, Finiks na korak od velikog finala VIDEO

Finiks Sansi poveli su sa 3:1 u finalu NBA lige pošto slavili trijumf rezultatom 84:80 u finalu zapadne konferencije NBA lige.

Izvor: SS

Nedelja, 27.06.2021.

08:05

Buker je nezaustavljiv, Finiks na korak od velikog finala VIDEO
Foto: Profimedia

"Brejk" Sansima doneo je Devin Buker koji je bio najefikasniji igrač utakmice i postizao je poene u odlučujućim momentima.

Na kraju je meč završio sa 25 poena, a podjednako važan bio je Diandre Ejton koji je ubacio 19 poena, ali i ostvario čak 22 skoka, kao i četiri blokade.

Kris Pol je doprineo sa 18 poena i sedam asistencija protiv svog nekadašnjeg tima.

Na drugoj strani se istakao Pol Džordž sa 23 poena i 16 skokova, ali je ponovo promašio ključno slobodno bacanje u završnici, baš kao i u drugoj utakmici.

I dalje Klipersima fali povređeni Kavaj Lenard (istegnuti ACL ligamenti), dok je Ivica Zubac još jednom imao dabl-dabl sa 13 poena i 14 skokova. Finiks je serijom 14:2 otvorio utakmicu, potom imao i još veću prednost od +16 tokom prvog poluvremena, ali ju je ispustio u nastavku.

U poslednjoj deonici domaćin je stigao do zaostatka od samo jednog poena, imali smo potpuno otvorenu utakmicu, ali je Pol Džordž u završnici ponovo zakazao sa linije penala, iako je do tada gotovo sam vratio Kliperse u život.

Preslikan scenario druge utakmice ove serije.

Finiks je došao na korak od velikog finala još od 1993. godine kada su izgubili od Čikago Bulsa sa Majklom Džordanom.

U finalu Istoka se sastaju Atlanta Hoksi i Milvoki Baksi, a trenutno je u toj seriji rezultat 1:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: