Bufon predstavljen u Parmi: Imao sam dve ponude da čak i osvojim Ligu šampiona

Legendarni italijanski čuvar mreže Đanluiđi Bufon predstavljen je na Enio Tardiniju.

Izvor:

Sreda, 23.06.2021.

10:58

Default images

Đanluiđi Bufon je izjavio da je odbio "dve prilike da čak i osvoji Ligu šampiona" kako bi mogao da pomogne Parmi da se vrati u Seriju A, te da nije izgubio nadu da će igrati na Mundijalu 2022.

43-godišnji golman je potpisao dvogodišnji ugovor sa klubom u koji se vratio nakon 26 godina, a u kome je počeo sjajnu karijeru.

"Imam mnogo uspomena, pre svega motivacije i nade da mogu napišem još nekoliko važnih stranica u istorijske knjige ovog kluba. Zapravo, znam da to mogu", rekao je Bufon.

"To je glavni razlog zašto sam se vratio, zajedno sa ostalih 999 razloga. Osjećao sam tako snažne emocije, jer je emotivna reakcija jedini način da nastavim da budem na visokom nivou u ovim godinama. Znao sam da će mi Parma pružiti nešto što nijedan drugi tim ne može, pa ako sam već bio siguran u svoj izbor, sada sam još više uvjeren u to. Moram da se osjećam srećno, a Parma je to mjesto", izjavio je.

Ideja o povratku na Tardini došla je nakon što je Juventus igrao sa Parmom u Seriji A, a Bufon ćaskao sa novim predsjednikom Kajlom Klausom.

"Na kraju je pitao da li želim da se vratim u Parmu. Odgovorio sam da sam već igrao u Seriji B i da to ne moram ponovo."

"Međutim, kada sam se vratio u svlačionicu, rekao sam direktorima Juventusa da je Parma u dobrim rukama. Bio sam siguran da će se brzo vratiti u Seriju A i ako ispadne, i da ovde pravi projekat. Imao sam i druge ponude, neke vrlo lepe, ali sa emotivnom vezom i osećajem da ću raditi za neki cilj, povezanost sa Parmom je napravila razliku.“

Bilo je najava da je Bufon dobio ponudu iz Barselone da bude drugi golman..

"Imao sam dve prilike da čak osvojim Ligu šampiona, ali ne kao glavni akter. Prihvatio sam ulogu rezerve u Juventusu zbog jake veze i prijateljstva koje sam imao sa svima, ali nisam baš radostan što sam takvu ulogu imao poslednje dve godine."

Na pitanje da li namerava da bude učesnik Svetskom prvenstvu 2022. godine, odgovorio je:

"Postoji projekat u selekciji koji sada ide vrlo dobro, pa ne želim to da remetim na bilo koji način. Ja sam sanjar i vrlo optimistična osoba, pa bi naravno igranje na Mundijalu bio čudesan cilj, ali moj glavni cilj je da stignem do juna 2023. godine".

Kada u novembru 2022. krene SP, Bufon će imati 45. godina, a već ima 176 nastupa za "azure".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: