"Rafa može do 21. GS ove godine"

Toni Nadal, stric i bivši trener Rafaela Nadala, veruje da Španac u 2021. može do 21. grend slem titule.

Izvor: Z.K.

Četvrtak, 17.06.2021.

10:05

Foto: EPA-EFE/Marcial Guillen

Do kraja grend slem sezone ostali su još Vimbldon i US Open i poznati stručnjak smatra da će se Nadal brzo oporaviti od sloma na Rolan Garosu.

Toni, koji sada radi sa Feliksom Ožeom-Alijasimom, upozorava da Rafa može da slavi barem na jednom od dva naredna velika turnira.

"Naredna dva turnira, Vimbldon i US Open će verovatno biti odlučujuća u trci oko toga ko će od velike trojke imati najviše slemova na kraju. Ne bih se usudio da naglo donosim zaključke, ali mogu da se kladim da moj rođak ima samopouzdanje i da veruje da može da uzme barem jednu od te dve titule", kaže Toni.

Rafa je Na Vimbldonu poslednji put slavio 2010, a na US Openu 2019. kada je pobedio Danila Medvedeva.

Ipak, Toni Nadal i dalje žali za propuštenom šansom na Rolan Garosu.

"Tokom Rolan Garosa dve nedelje sam pričao deci, igrač kog sam video kao najsposobnijeg da pobedi Đokovića na šljaci osim mog rođaka, naravno, bio je Grk Cicipas. I tokom meča sam imao veliku nadu da će se to dogoditi", zaključio je Toni.

Novak je u tom finalu kao što znamo sa 0:2 došao do pobede od 3:2 u setovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: