Federer: Treći set? Neprihvatljivo!

Rodžer Federer je neočekivano završio takmičenje na turniru u Haleu i to u osmini finala.

Izvor: Z.K.

Sreda, 16.06.2021.

22:10

Federer: Treći set? Neprihvatljivo!
Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Poražen je od Feliksa Ožea-Alijasima, 4:6, 6:3, 6:2, a onda su ga novinari čekali puna dva sata da im se obrati.

Švajcarac je rekao da mu je trebalo vremena da presabere utiske sa meča pre nego što se pojavi pred njima i analizira situaciju u kojoj se nalazi pred Vimbldon.

"Danas mi je trebalo vremena da sve ovo svarim. Treći set, nezadovoljan sam kako se završio. Slično situaciji u Ženevi, na neki način sam osećao da sam igrao i dobro, ali bili su to usponi i padovi.Radije bih da imam vremena pre obraćanja medijima, da ne radim to unojan, vrele glave. Nisam siguran šta da kažem, ne bih da kažem ništa pogrešno", kaže Federer, dodavši da je bilo dobih i loših momenata u meču.

On je rekao i da je prvi set bio dobar, drugi u redu, ali da je razočaran time što je dozvolio da se potom poeni igraju onako kako nije želeo, a uz to je servirao na mahove.

"Konzistencija u poenima nije bila tu, to nije ništa novo za mene, otkako sam se vratio znao sam da će mi biti potrebno vremena. Ipak, dobra stvar posle ovakvih mečeva protiv odličnog igrača je da znam o čemu sada treba da mislim, o tome kako da napredujem, jer je jasno da moram. Feliks je odigrao sjajan neč, mentalno je bio čvrst. Pokazao je da želi pobedu i bio je na kraju bolji. U Haleu ume da bude nezgodno, i ranije sam se mučio ovde u prvim kolima. Morate da budete koncentrisani, oštri, a to kod mene nije bio slučaj u trećem setu", priznao je Švajcarac.

Njegov govor tela u poslednjem setu nije bio dobar.

"Nije to bilo dobro sa moje strane, bio sam razočaran kako sam se osećao na terenu, koliko je sve išlo pogrešno, shvatao sam koliko bi mi bilo teško da se vratim. Nisam ponosan i srećan zbog toga, ali odigrao sam preko 1.500 mečeva suočavajući sa svim tim stvarima. Dobro je što znam da se to neće ponoviti sledeći put kad budem na terenu. I to je jedan od razloga zašto sam oklevao sa izlaskom pred medije, kako bih sve ovo bolje razumeo", dodao je Federer.

Kaže da je razgovarao odmah sa Ivanom Ljubičićem.

"Rekao mi je da ne donosim blesave odluke sada, da ostanem pozitivan i onda ćemo ići polako ka narednom cilju, što je očigledno Vimbldon. Videćemo kakav će biti raspored kada se vratim u Švajcarsku, kada ću trenirati, ali ovo danas je bilo razočaravajuće".

Ubeđen je da se slično neće ponoviti na Vimbldonu.

"Koristim svaki meč kao informaciju. Moram da razumem zašto se nešto dešava. Dobio sam mnogo informacija u Parizu, imam zaista mnogo toga da razumem. Takođe u Dohi i Ženevi, a menajti podloge nije lako. Važno mi je da donesem prave odluke pred Vimbldon i za ostatak sezone, jer ovu igru iz trećeg seta ne mogu da prihvatim", zaključio je Federer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: