Trener Čukaričkog: Nećemo potceniti Sumgait

Trener fudbalera Čukaričkog Dušan Đorđević rekao je da njegova ekipa ne sme da potceni ni preceni azerbejdžanski Sumgait.

Izvor: Beta

Sreda, 16.06.2021.

16:35

Trener Čukaričkog: Nećemo potceniti Sumgait
Foto: Irfan Licina/Starsport

"Brđani" će sa Sumgaitom igrati u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

"U Srbiji uglavnom znamo za dva kluba iz Azerbejdžana, koji su i prethodne sezone bili najbolji, to su Nefči i Karabag. Ostaje nam da se raspitamo o svim detaljima vezanim za Sumgait, ekipu koju ne smemo da potcenimo. Svesni smo da je Evropa veliki izazov, da u međunarodnim okršajima nema lakih rivala, to su posebni mečevi, veliki izazov za naš klub", rekao je Đorđević za klupski sajt.

Fudbaleri Čukaričkog igraće 22. jula u Beogradu protiv Sumgaita, prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija. Revanš utakmica na programu je sedam dana kasnije u Azerbejdžanu.

"Sećamo se koliko je u pojedinim momentima srpski fudbal patio u duelima protiv azerbejdžanskih klubova, pa čak i onaj reprezentativni. Imamo veliku dozu opreza, ali isto tako ne smemo ni da precenimo rivala", dodao je trener ekipe sa Banovog brda.

On je rekao da ekipa mora dobro da se pripremi u Sloveniji i da mu je drago što će se publika vratiti na stadione.

Kapiten Marko Docić odigrao je 142 utakmice za Čukarički, od čega sedam u kvalifikacijama za Ligu Evropa.

On je ocenio da azerbejdžanski šampionat nije za potcenjivanje i da Sumgait kao trećeplasirani ima kvalitetnu ekipu.

"Znali smo da u drugom kolu evropskih kvalifikacija nema lakih rivala. U narednih nekoliko dana ćemo od stručnog štaba dobiti mnogo više informacija o rivalu, pa nam ostaje da se polako spremamo za te mečeve. Rezultat prvog meča će umnogome uticati na pitanje pobednika ovog dvomeča, priželjkujem pobedu bez primljenog gola na Banovom brdu", naveo je on.

Docić je rekao da se nada atmosferi na stadionu sličnoj onoj u utakmicama protiv Banantsa i Moldea pre dve godine, pošto je ekipi potrebna podrška navijača.

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević rekao je da je ekipa Sumgait nepoznata, ali da se nada pobedi bez primljenog gola u Beogradu.

"Raspitaćemo se oko svih detalja, ali znamo da nas čeka dug put, činjenica je da ćemo morati da se aklimatizujemo. Imamo iskustva sa putovanjima na slične destinacije, igrali smo protiv Gabale pre šest godina, tada nismo uspeli. Nadam se da će sada biti bolje. Spremamo se za prvu utakmicu, pred našim navijačima na Banovom brdu, pobeda bez primljenog gola bila bi po meri pred revanš", naveo je Matijašević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: