"Žao mi je, ali nisam razočaran"

Izvor: Miloš Šaranoviæ

Nedelja, 05.02.2006.

10:13

Default images

Posle najvećeg uspeha u dosadašnjoj karijeri, polufinala turnira 'Zagreb Indors', Novak Đoković je, i pored poraza, bio zadovoljan.

"Prezadovoljan sam što sam uopšte imao priliku da igram sa takvim teniserom. Ivan je u meč ušao kao favorit, a ja sam pokazao da mogu da se nosim i sa takvim igračima. Nedostaje mi još samo malo iskustva u jakim mečevima da bih počeo da pobeđujem igrače Ivanovog kvaliteta", počeo je na konferenciji za novinare Đoković.

"Istina, mogao sam i da pobedim, na 3:2 u trećem setu imao sam nekoliko brejk lopti, ali nisam iskoristio, a kad propustite takve prilike protiv Ljubičića, onda gubite meč. Žao mi je što sam izgubio, ali nisam preterano razočaran jer nisam izgubio od bilo koga, izgubio sam od, pored Federera i Nalbandijana, trenutno najboljeg igrača na svetu".

Đokovića je publika iz zagrebačkog Doma sportova ispratila aplauzima, a čovek koji trenira Đokovića i Ljubičića, Pjati nije bio u dvorani.

"Zvali smo ga Ivan i ja zajedno iz svlačionice, ali nismo uspeli da ga dobijemo. Dva puta je zazvonilo, a onda je odbio poziv. Valjda je previše uzbuđen (smeh). Ma, i pre meča mi je govorio da su ovakvi mečevi dragoceni za sticanje iskustva. Tek nakon takvih mečeva mogu realno da vidim koliko u ovom trenutku vredim".
Đoković je rekao da mu je meč sa Ljubičićem jedan od boljih u karijeri i da ga činjenica da je pred 5.000 ljudi koji su navijali za rivala pružio snažan otpor "čini ponosnim".

"Mislim da će Ivan lako dobiti finale. Kubek je dobar igrač, vraća se u formu i u tenisu je sve moguće, ali realno Ivan ima puno veće šanse. Nadam se da će pobediti Kubeka i osvojiti turnir".

Novak Đoković će se, posle zagrebačkog polufinala približiti mestu na ATP listi koje bi mu otvorilo vrata glavnog žreba na svim turnirima.

"Sada je na redu Dejvis kup susret sa Izraelom u Izraelu, a nakon toga sam prijavio Marsej i Beograd. Posle na red dolaze Roterdam, Dubai, pa Amerika... Uglavnom igram iste turnire kao i Ivan. Nadam se da ću ubrzo ostvariti još nekoliko rezultata poput ovog zagrebačkog, jer mi još samo malo nedostaje da direktno ulazim u najveće turnire. Isto tako, želja mi je da što dalje doguramo u Dejvis kupu, jer je poseban osećaj igrati za svoju zemlju. Uvek ću davati svoj maksimum pa ćemo videti kako će na kraju ispasti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: