Bilbau garantuju organizovanje finala LE

Uprava španskog grada Bilbaa saopštila je da su od Evropske fudbalske unije (Uefa) dobili garancije za održavanje finala Lige Evrope.

Izvor: B92, Beta

Petak, 11.06.2021.

18:45

Bilbau garantuju organizovanje finala LE
EPA-EFE/Miguel Tona

Pored toga Bilbao će dobiti nadoknadu u iznosu od 1,3 miliona evra, koliko je grad uložio u renoviranje stadiona "San Mames" za domaćinstvo Evropskog prvenstva, koje se na kraju neće igrati u tom gradu zbog strogih epidemioloških mera.

Uefa je u aprilu donela odluku da preseli domaćinstvo iz Bilbaa u Sevilju, a lokalne vlasti zatražile su odštetu zbog takve odluke.

"Odluka za finale Lige Evropa biće ratifikovana na sastanku koji je zakazan za početak jula, i "San Mames" će biti domaćin u jednoj od narednih godina", navodi se u saopštenju gradske uprave.

Iako Uefa još nije potvrdila ovu odluku, Bilbao bi, prema saopštenju, trebalo da bude i domaćin finala Lige šampiona, u ženskoj konkurenciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: