Zisis završio karijeru

Grčki košarkaš Nikos Zisis okončao je igračku karijeru u 37. godini nakon 21 sezone.

Izvor: SS

Petak, 11.06.2021.

12:45

Zisis završio karijeru
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Zisis se penzionisao u dresu AEK-a u kom je i debitovao u seniorskoj konkurenciji 2000. godine.

Sjajni plejmejker je osim za AEK igrao za Beneton, CSKA, Sijenu, Bilbao, Uniks, Fenerbahče, Bamberg i Huventud.

U klupskoj konkurenciji osvojio je čak 25 trofeja, od kjojih je svakako najzanačajnija titula Evrolige sa moskovskim CSKA 2008. godine.

Ovaj 197 centimetara visoki bek ostavio je dubok trag i reprezentacije Grčke sa kojom ima zlatnu (2005) i bronzanu medalju (2009) sa evropskih prvenstva i srebrno odličje sa Svetskog prvenstva u Japanu 2006.

Povodom završetka košarkaške karijere Zisisa, na svom Instragram profilu oglasio se njegov dugogodišnji saigrač i veliki prijatelj Vasilis Spanulis.

"Čestitam ti na velikoj karijeri. Ti si uzoran sportista i porodičan čovek. Tvoja ljubav, posvećenost i pobednički duh su inspiracija mnogim ljudima. Ponosam sam što sam bio uz tebe tokom karijere“, poručio je Spanulis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: