Mega želi majstoricu

U petak 11. juna od 20 časova Mega Soccerbet će dočekati Crvenu zvezdu mts u okviru druge utakmice finala plej-ofa Superlige.

Izvor: SN

Četvrtak, 10.06.2021.

20:30

Mega želi majstoricu
Foto: Dragana StjepanovicStarsportphoto

Izabranici trenera Vladimira Jovanovića trenutno zaostaju 0-1 u finalnoj seriji koja se igra na dve pobede pa će utakmica u petak biti prilika da se izbore za majstoricu.

Trener Mege Vladimir Jovanović je istakao da njegova ekipa treba da izvuče pouke iz prethodne utakmice sa Zvezdom i da se, pre svega, energetski pokaže u boljem svetlu:

"Ponoviću neke bazične stvari, ali koje su opet jako bitne za predstojeću utakmicu, kao što su bile i za prethodnu. Intenzitet kontakta, ne samo u odbrani, već i u napadu, mora da bude na najvišem mogućem nivou. Mi smo juče u pojedinim trenucima kada smo i uspeli da napravimo uspešnu odbranu, padali na osnovnim stvarima kao što su skokovi u napadu i sa tih 10 kojih su imali u prvoj četvrtini, utakmica je otišla u pogrešnom smeru za nas. Kontakt, obavezna kontrola skoka i da u svakom trenutku što se tiče napada, da znamo šta hoćemo i da ne uđemo u ritam Zvezde, jer to onda neće biti dobro po našu ekipu. U svakom slučaju, trebamo da izvučemo pouke iz prethodne utakmice i da se pokažemo u boljem svetlu, pre svega, energetski da izgledamo bolje, izjavio je Vladimir Jovanović.

Crvena zvezda vodi u finalnoj seriji sa 1-0. Finalna serija se igra na dve pobede, a ukoliko Mega izbori trijumf u petak, majstorica će biti na programu već u nedelju 13. juna od 20:30 časova u hali Aleksandar Nikolić.

Kapiten Mege Milenko Tepić je istakao da je osnovna stvar da igrači mege budu čvršći u kontaktu i bolji u zagrađivanju:

"Očekuje nas druga utakmica finalne serije. U prvoj nismo dobro odreagovali od samog početka utakmice, gde je Zvezda nametnula svoj ritam i tu se jasno videlo da su cele godine igrali jake utakmice u Evroligi. Na svakoj posedu, na svakom skoku u napadu su bili brži, odlučniji i agresivniji od nas i to je od samog starta napravilo veliku razliku na njihovu stranu. Nismo sebe doveli u situaciju da možemo da igramo smislene i organizovane napade, dok su sa druge strane oni izgradili samopouzdanje skokovima u napadu i pretvorili ih u dosta pogođenih šuteva za tri poena. Verujem da će u petak igrati isto ili vrlo slično kao u prvoj utakmici, a naša prva i osnovna stvar je da im odgovorimo na pravi način, da budemo čvršći u kontaktu, bolji u zagrađivanju, da ne gubimo glavu i da ulazimo u napade sa jasnom idejom i ciljem kako da dođemo do poena. Ukoliko uspemo u tome, možemo da očekujemo drugačiju utakmicu u odnosu na prvu. Moramo da napravimo veliki iskorak u mentalnom pristupu utakmici i čvrstini sa kojom ćemo se sigurno suočiti, moramo da toga budemo svesni, da prvo to ispravimo pa ćemo da vidimo za dalje, izjavio je Tepić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: