Ženska i muška 3x3 reprezentacija na međunarodnom turniru u Splitu

Split će 11. i 12. juna 2021. godine biti domaćin međunarodnog 3x3 turnira na kome će se naći i ženska i muška 3x3 reprezentacija Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.06.2021.

11:50

Ženska i muška 3x3 reprezentacija na međunarodnom turniru u Splitu
Foto: KSS

Obe naše selekcije učešćem na ovom turniru pripremaju se za takmičenja koja im predstoje – damama kvalifikacije za FIBA 3h3 Evropsko prvenstvo, a muškarcima učešće na Olimpijskim igrama u julu.

Ženska selekcija u Split je otputovala u sledećem sastavu: Katarina Zec, Dragana Gobeljić, Latinka Dušanić, Snežana Čolić, Milica Ivanović i Tamara Rajić. Protivnik naših dama prvog dana takmičenja (11.juna) biće od 10.00 sati reprezentacija domaćina Hrvatske, da bi od 12.40 sati odmerile snage sa selekcijom Rusije 2. Poslednji meč dana igraće protiv reprezentacije Rumunije 1 od 17.20 časova.

Pored pomenutih reprezentacija (koje se nalaze u grupi A), na turniru će u ženskoj konkurenciji učestvovati i reprezentacije Hrvatske B, Rusije 1, Francuske i Rumunije 2 (grupa B).

Muška reprezentacija Srbije nastavlja pripreme za učešće na Olimpijskim igrama ovim turnirom, a protivnici će prvog dana (11.juna) u okviru takmičenja u grupi B biti selekcije Holandije 1 od 12.20 sati, Hrvatske 2 od 17.00 sati, i Rusije 2 od 19.20 časova. Preostale ekipe koje učestvuju na turniru u muškoj konkurenciji su Rusija 1, Holandija 2, Crna Gora i Hrvatska 1 (grupa A). Na ovom turniru, Srbiju će u muškoj konkurenciji predstavljati Stefan Stojačić, Mihailo Vasić, Stefan Kojić, Dejan Majstorović i Marko Savić.

Stručni štab koji će brinuti o obe selekcije je: Marko Ždero i Danilo Lukić – treneri, Stojan Subašić – fizioterapeut, uz selektora Gorana Vojkića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: