Pobeda Oliveire u Katalunji – Kvartararu se otkopčalo odelo! VIDEO

Migel Oliveira je pobednik Moto GP trke za Veliku nagradu Barselone.

Izvor: SS

Nedelja, 06.06.2021.

13:10

Pobeda Oliveire u Katalunji – Kvartararu se otkopčalo odelo! VIDEO
Foto: Profimedia/Cordon Press/Sipa USA

Portugalac je u trci na stazi Katalunja na početku preuzeo prvo mesto odličnim startom i do kraja, kroz puno uzbuđenja, sačuvao pobedu.

Drugi je završio Žoan Zarko, a treći Džek Miler i to tako što je pred ciljnu ravninu Fabio Kvartararo dobio tri sekunde kazne.

A zbog čega?

Zato što mu se desilo nešto što se zaista, ali zaista retko viđa – otkopčalo mu se zaštitno odelo i poslednjih nekoliko krugova je morao da vozi golih grudi i stomaka! Zbog toga je napravio grešku, usporio i blago izleteo sa staze, a tada ga je pretekao Zarko.

Iza njega je bio i Miler, a navodno se Kvartararo nije osvrnuo da i njega propusti i dobio je kaznu dovoljnu da ga Miler na kraju ipak pretekne i nađe se na podijumu.

Tako je završio četvrti, peti je bio Đoan Mir, šesti Vinjales, sedmi Banjaja, osmi Binder, deveti Morbideli i deseti Bastianini. U generalnom plasmanu Kvartararo je i dalje ubedljivo prvi sa 118 bodova, Zarko je sada drugi sa 101, a Miler treći sa 90 bodova.

Sledeća trka vozi se za Veliku nagradu Nemačke 20. juna.

Sva dešavanja pratili smo u našem Live BLOG-u na B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: