Zvezda lako nadigrala Borac i zakoračila u finale

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Borac iz Čačka u prvoj utakmici polufinala plej-ofa Košarkaške Superlige – 101:70 (27:18, 21:18, 21:17, 32:17).

Izvor: SS

Petak, 04.06.2021.

16:45

Zvezda lako nadigrala Borac i zakoračila u finale
Foto: Starsport/Peða Milosavljeviæ

Čačani su pružali otpor u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" donekle samo u prvom poluvremenu, a u nastavku je kvalitet došao do izražaja.

Drugi meč igraće se u nedelju u Čačku, a u subotu će Mega i Partizan u "majstorici" odlučivati o prvom finalisti.

Najefikasniji igrač susreta bio je Duop Rit sa 17 postignutih poena i šest skokova, a Aleksa Radanov je imao 13, dok su po 12 dodali Dejan Davidovac i Ognjen Dobrić.

U ekipi Borca istakao se Kočović sa 14 poena, Todorović je imao 11, a Nerandžić 10. Rezultatski egal imali smo samo u prvoj četvrtini do rezultata 19:18 za Zvezdu, koja je u tom periodu šutirala trojke 7/8 (tri u prvih pet minuta je ubacio Branko Lazić)

Tada je usledila serija domaćih 8:0 na isteku tog dela igre i posle toga je ova utakmica bila jednosmerna ulica.

U drugoj deonici je Zvezda dodatno stegla odbranu i odlepila se od Borca, koji se trudio da se vrati presingom po celom terenu i pokretljivim napadima, ali izabranicima Marka Marinovića to nije polazilo za rukom.

Zvezda je uspela da u jednom momentu ode do +16 i, iako je Borac na odmor otišao sa 12 poena razlike, povratka više nije bilo.
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ
U drugom delu je Zvezda dodatno pojačala i mnogo pre kraja došla do +20, a nešto kasnije i 30 poena prednosti.

To je navelo Marinovića da u završnici na parketu drži četvoricu kadeta: dvojicu Đorđa Ćurčića, Pavla Nikolića i Stefana Jankovića.

I svi su se u toj zanimljivoj završnici upisali u listu strelaca.

Dešavanja iz dvorane "Aleksandar Nikolić" pratićemo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: