Srpske strelkinje sedme na EP malokalibarskom puškom iz trostava

Reprezentativke Srbije u streljaštvu zauzele su 7. mesto na Evropskom prvenstvu u Osijeku u ekipnoj konkurenciji u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 31.05.2021.

17:55

Srpske strelkinje sedme na EP malokalibarskom puškom iz trostava
Foto: Streljaèki savez Srbije

Srpska ekipa u sastavu Sanja Vukašinović, Teodora Vukojević i Andrea Arsović, dobro je počela, u prvoj fazi kvalifikacija bila je prva sa 1.328 krugova iz 135 hitaca u konkurenciji 18 timova.

U drugoj fazi nastupilo je osam timova u kome svaka takmičarka ispaljuje po 10 metaka po stavu. Srpska ekipa je dugo bila u konkurenciji za jednu od prve četiri pozicije, koja vodi u borbe za medalju, ali je u finišu, u poslednjem, stojećem stavu, izgubila ritam i završila na sedmom mestu.

U meču za zlato Rusija je pobedila Norvešku 47:37, a bronzu je osvojila Austrija, pobedom protiv Hrvatske 46:44.

U takmičenju mešovitih parova malokalibarskom puškom iz trostava Milenko Sebić i Sanja Vukašinović zauzeli su 10. mesto, a Milutin Stefanović i Andrea Arsović bili su 28.

Reprezentativka Srbije Zorana Arunović je prvu fazu kvalifikacija malokalibarskim pištoljem završila na trećem mestu sa 296 krugova. Isti rezultat imale su i prvoplasirana Ukrajinka Olena Kostevič i drugoplasirana Ruskinja Vitalina Bacaraškina.

Jasmina Milovanović je preciznu paljbu završila na 20. mestu sa 288 krugova.

U utorak su na programu druga polovina kvalifikacija, 30 metaka brza paljba i finale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: