Kvartararo "pokorio" Italiju, Oliveiri "ukradeno", pa vraćeno drugo mesto

Francuski motociklista Fabio Kvartararo slavio je na trci za VN Italije.

Izvor: SN

Nedelja, 30.05.2021.

13:30

Kvartararo
EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO

Trka za Veliku nagradu Italije na stazi Muđelo pripala je vozaču fabričke Jamahe, Fabiju Kvartararu.

Krenuo je Kvartararo sa pol pozicije i bio vrlo dominantan, iako je na startu prvu poziciju izgubio od Banjaje koji potom pada sa motocikla i od tog momenta nije bilo dileme.

Sjajni Kvartararo je držao suvereno prvu poziciju, dok je iza njega dobrih 17 krugova sedeo Žoan Zarko pa je u poslednjoj trećini počeo da gubi koncentraciju, ali i motocikl snagu i ispao je sa pozicije za pobedničko postolje.

Na drugoj poziciji je na kraju bio Migel Oliveira, dok je Đoan Mir završio treći. Potom idu Zarko, Binder, Miler, Espargaro, Vinjales, Petrući, Rosi...

Kada se trka završila dobili smo informaciju da je Oliveira ostao bez druge pozicije. Jako, jako bizarna odluka jer je ustanovljeno da je prešao granice staze i delom točka bio na zelenoj površini i to u poslednjem krugu na više od dve desetinke prednosti.

Na kraju, ipak Oliveiri drugo mesto. Ustanovljeno je da je i Mir prešao limit staze, pa se na pobedničkom postolju ništa nije promenilo.

Kvartararo je i dalje vodeći u generalnom plasmanu, dok je na drugom mestu Žoan Zarko.

Putem našeg LIVE BLOGA ispratite trku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: