Novak: Trofej kod kuće najlepši ispraćaj za Pariz

Novak Đoković je na najbolji mogući način uhvatio zalet za Rolan Garos.

Izvor: Z.K.

Subota, 29.05.2021.

17:41

Novak: Trofej kod kuće najlepši ispraćaj za Pariz
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Pobedom u finalu protiv Aleksa Molčana na Beograd openu, 6:4, 6:3, Novak je stigao do 83. pehara u karijeri u svom 119. finalu.

Sa mnogo samopouzdanja i energije je kreće put Pariza, gde ga čeka takmičenje na drugom grend slemu sezone.

"Ova nedelja mi daje sjajan osećaj i mnogo sauopouzdanja pred let za Pariz. Uzbuđen sam zbog toga kako sam igrao ove nedelje, zadovoljan sam osećajem koji sam imao na terenu. Spreman sam. To mi je bio najveći cilj ove sezone, želim da počnem grend slem turnir kako treba i da stignem duboko u žrebu. Bilo je sjajno grati pred dosta publike danas, osećati svu tu energiju. Tome sam se nadao, osvajanje trofeja je najlepši mogući ispraćaj za Pariz", poručio je Novak.

Upitan je i čime je najzadovoljni pred nastup u Bulonjskoj šumi.

"Osećam da sam od Mastersa u Rimu počeo bolje da udaram lopticu. Pronašao sam tajming, koriostio bolje teren i bolje se kretao, bio sam brži za pola koraka nego u Monte Karlu i na Srbija openu. Rim i ovaj turnir su mi važni u smislu priprema za Rolan Garos. Spreman sam, motivisan, srećan sam, bio je ovo dobar uvod za Rolan Garos".

Novaka su pitali i da li već razmišlja o Vimbldonu, na šta je odgovorio da za to još ima vremena i da mu je, naravno želja da najbolji tenis igra upravo u Parizu i Londonu.

Na konstataciju Gorana Ivaniševića da ima osećaj da je za Novaka bolje da igra sa Nadalom pre finala u Parizu, Novak je rekao da je svestan toga.

"Rekao mi je to pre dva dana. Iskreno, ne znam da li to pravi ikakvu razliku, polufinale, finale. Videćemo ako dotle dođem da li će biti razlike. Igrati sa njim je uvek najveći izazov, nezavisno od kola. Igrali smo mnogo puta na centralnom stadionu Rolan Garosa, znam kako se oseća tamo, ali posle našeg meča u Rimu, osećam da imam dobru šansu. Dopadaju mi se moji izgledi, verujem u sebe, osećam se dobro, dolazim sa dosta samopouzdanja i sa nivom tenisa koji je dobar. Dug je put do tog meča, hajde da idemo korak po korak", poručio je broj jedan.

Upitan je i da prokomentariše način rangiranja nosilaca za grend slemove u Parizu i Londonu i koliko je to u redu.

"Pošteno pitanje, ali ne znam... Naravno, Vimbldon ima to pravilo mnogo godina. Oni odlučuju o sistemu renkinga. Nisam skroz siguran koja je formula, ali znam da računaju uspehe u prethodnim godinama na travi. Možda bi i to moglo da uspe i za Rolan Garos. Znam da je bilo nekih Top 10 igrača koji su u prethodnim godinama imali malo uspeha na travi, pa nisu dobijali visoko mesto nosilaca na Vimbldonu, zbog čega nisu bili srećni. Mislili su da su zaslužili tokom cele godine to mesto nosioca, a ja se sa time pomalo i slažem. Nekako sam neopredeljen. Tokom cele godine ima mnogo turnira i igrači koji su visokorangirani moraju da budu nagrađeni za to, jer su zaslužili", jasan je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: