Eto prejak i za Togoance

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Sreda, 25.01.2006.

21:09

Default images

Fudbalska reprezentacija Kameruna kvalifikovala se u drugu fazu Kupa afričkih nacija, koji se igra u Egiptu.

“Neukrotivi lavovi” su u Kairu, u drugom kolu grupe B, savladali selekciju Togoa rezultatom 2:0, golovima Etoa u 68. i Mejonga u 85. minutu meča.

Poraz i u drugom meču izbacio je sa turnira tim Togoa, koji će se takmičiti na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj.

Kamerunci su, kao i u subotnjem duelu sa Angolom, pokazali superiornu igru tokom celog meča i potpuno zasluženo se pridružili selekciji Obale Slonovače u četvrtfinalu. Kamerun sada očekuje rasplet u grupi A, iz koje će dobiti protivnika u sledećoj rundi.

Posle prvog poluvremena najozbiljniji strah za tim Artura Žorža bio je vezan za brojne propuštene šanse. Pjer Vebo je u 24. minutu bio sâm, ali je šutiroa preko gola, a os nekoliko dobrih šuteva sa distance najopasniji je bio pokušaj Etoa iz slobodnog udarca u 41. minutu.

Najbliži golu Kamerunci su bili u drugom minutu nadoknade – Duala je istrčao pred golmana, a odbijenu loptu Eto je poslao u stativu.

U nastavku Žeremi Nđitap pogađa prečku iz slobodnog udarca, samo minut pre najbolje šanse za Togo – nestašni momak Arsenala izborio se sa odbranom protivnika, ali nije uspeo da se snađe sa golmanom.

Od tog trenutka gol je visio u vazduhu sve do 67. minuta. Posle duge akcije lopta je izbačena iz šesnaesterca, ali je na 18 metara na nju naleteo Samjuel Eto i poslao je u levi gornji ugao za četvrti gol na KAN.

Togoanci su znali da im poraz garantuje ispadanje već posle dva kola, ali nisu imali rešenja za daleko kvalitetnije rivale. Prolazakj u četvrtfinale samo je potvrdio Mejong –Žeremi je dao loptu Etou na desnom krilu, najbolji afrički igrač prošao kao da protivnika nema i poslao loptu u peterac, odakle je Mejong petom kroz noge poslao loptu u dalji ugao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: