Pekerman: "Rikelme je pravi"

Izvor: Aleksandar Stojanoviæ

Sreda, 25.01.2006.

16:43

Default images

Selektor Argentine Hose Pekerman misli da su fudbalu potrebni "buntovnici" potput Huana Romana Rikelmea kojije dosledan izvornim fudbalskim principima.

"Retko se sreće igrač koji ostaje dosledan svom stilu igre kada je daleko lakše prilagoditi se onom što vam drugi kažu da radite."- rekao je Pekerman u intervjuu za španski AS.

"U tom smislu on je buntovnik a njih nema puno."

Pekerman, koji je u Španiji da bi proverio formu aregntinskih fudbalera pre Svetskog prvenstva, predstavio je Rikelmea kao centralnog igrača njegove ekipe za nastup u Nemačkoj .

Medjutim, veznog fudbalera optužuju da je spor.

"Možete naterati igrače da trče brže, naučiti ih da pritisnu protivnika, prilagodite taktiku...ali jedna stvar koja se ne menja je vizija. Ne morate da trčite brže da bi ste je imali."

"Oduvek sam mislio da će uspeti jer je dobar fudbaler koji se pridržava sopstvenih principa."
"Nije mu bilo dobro u Barseloni ali je tamo stvorio želju da uspe u Evropi i dokaže se na Kontinentu."

"Imam puno poverenje u njega."

Rikelme je došao u Barselonu iz Boke juniors za 11 miliona evra u julu 2002, ali nikada nije ispunio očekivanja pa je pozajmljen Viljarealu kada je stigao Ronaldinjo početkom sezone 2003-2004.

Pod vodjstvom Manuela Pelegrinija on se vratio u formu i u junu 2005. je potpisao četvrogodišnji ugovor. Trenutno je prvi strelac ekipe u Ligi, dao je devet golova.

Argentina je na Svetskom prvenstvu u Grupi C sa Holandijom. Obalom Slonovače i Srbijom & Crnom Gorom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: