Bertomeu: Uvek je bilo zabrinutosti oko završetka ABA lige

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu je prokomentarisao najave da će od 2023. godine Evroliga da bude zatvorena za mnoge klubove.

Izvor: SS

Nedelja, 16.05.2021.

14:45

Bertomeu: Uvek je bilo zabrinutosti oko završetka ABA lige
EPA-EFE/David Aguilar

Navodno bi u elitnom takmičenju učestvovali samo timovi sa "A" licencom, što bi ugrozilo timove iz ABA lige.

Međutim, Bertomeu je to demantovao.

"Svake dve-tri godine se pojavi takva informacija. Mi trenutno ne radimo na tome. Radimo na povećanju broja klubova sa fiksnom licencom. Brzo će taj status da dobiju Asvel i Bajern, a radimo i sa Albom. Želimo da imamo 16 klubova sa licencom. Radimo na novom modelu Evrokupa. I dalje dva mesta iz Evrokupa vode u Evroligu", istakao je Bertomeu u emisiji na MaxBet radiju.

Mnoge na Jadranu zanima kakav je tu status ABA lige.

"Uvek smo govorili da je ABA liga fundamentalna za evropsku košarku, zbog količine talentovanih igrača, sudija i klubova i to neće da se promeni. Uvek ćemo da imamo predstavnika ABA lige u Evroligi. Takođe ćemo imati u Evrokupu klubove iz ABA. Da li će predstavnik regiona biti šampion ili neki drugi klub, to ćemo da donosimo na godišnjem nivou. Ne mora šampion uvek da bude u Evroligi. U Evrokupu planiramo da imamo više klubova sa višegodišnjom licencom", istakao je Bertomeu.

Prokomentarisao je i finalnu seriju ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti koja počinje u nedelju uveče u Beogradu.

"Uvek je bilo zabrinutosti oko završetka ABA lige. Želja je da se završi bez incidenata, jer smo imali suprotne primere prethodnih godina. Ako se to ponovi neće pomoći u afirmaciji lige", poručio je prvi čovek Evrolige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: