Novak: Najteži meč u godini za mene

Novak Đoković je odigrao jedan od najtežih mečeva u sezoni.

Izvor: Z.K.

Subota, 15.05.2021.

13:47

Novak: Najteži meč u godini za mene
Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Pobedio je Stefanosa Cicipasa sa 4:6, 7:5, 7:5 posle 196 minuta igre i plasirao se u polufinale gde ga očekuje duel sa Lorencom Sonegom.

Sonego je takođe u tri seta pobedio Andreja Rubljova, 3:6, 6:4, 6:3.

Novak kaže da nije mnogo igrao ove godine i da otuda nije umoran ali je problem što će morati na teren posle svega nekoliko sati pauze.

"Danas am meč dobro počeo, nekako sam osetio da u ovim uslovima imam neku novu energiju, neki novi nalet. Igrao sam dosta bolje, bolje sam se osećao na terenu. Mislim da sam i drugi set mogao da dobijem ranije, malo bolje da počnem i taj treći, ali sve u svemu, do poslednjeg udarca se nije znalo ko će da osnese pobedu. On je servirao za meč, dva puta je bio sa brejkom prednosti u trećem setu. Ono što mi je jedino bilo preostalo je da se borim, da pokušam mentalno da ostanem u meču, da čekam pravu priliku što se ispostavilo kao prava stvar", izjavio je Novak.

Nije bilo jednostavno Novaku ni u jednom trenutku u ova dva dana. "Mnogo stvari bih mogao da kažem za ovaj današnji, odnosno jučerašnji meč. Izgledalo je kao da smo igrali dva meča, što zapravo i jesmo. U petak je on bio bolji igrač, počeo je bolje i danas, ali nekako sam uspeo da sačuvam nerve, vratim servis u drugom i trećem setu. Važna je bila podrška publike, bili su izvanredni, sjajno je opet igrati pred navijačima. Bilo je tu malo sreće, malo do mentalne snage, ali i prave taktike. Jedan udarac je odlučio, tako da sam srećan što sam pobedio", dodao je broj jedan.

Pohvalio je i Cicipasa na odličnoj igri i velikoj borbi.

"Mnogo sam se mučio sve do poslednjeg udarca. Nisam znao da li ću pobediti, ali sam verovao da mogu. Uvek morate da date sve od sebe i nadate se da će Bog odlučiti ko će dobiti. On je dobro igrao, u izuzetnoj je formi, osvojio je Monte Karlo, došao posle finala Barselone, dobro je počeo. Danas je odskok bio drugačiji, sada je sve išlo ka nama, u petak je bilo dosta sporije. Zaista sam zadovoljan što sam uspeo da prođem kroz ove izazove. Ovo je bio verovatno najteži meč u godini za mene", priznao je Novak.

Ostao mu je meč sa Sonegom koji sat kasnije (ne pre 18.30).

"Morate naći energiju. Zato sam ovde. Nisam igrao previše mečeva, zato nisam previše umoran. Nadam se da ću ostvariti još jednu pobedu danas", zaključio je šampion Rima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: