"Infantino stoji iza Superlige"

Havijer Tebas, prvi čovek španske La Lige, optužio je predsednika FIFA Đanija Infantina, da stoji iza osnivanja Superlige.

Izvor: Z.K.

Sreda, 12.05.2021.

16:46

Foto: Profimedia

On to tvrdi i pored toga što se Infatino zvanično usprotivio osnivanju takmičenja.

Projekat koji je obelodanjen 18. aprila doživeo je potpuni fijasko u roku od 48 sati.

"Za mene nema dileme, znam da on stoji iza projekta Superlige i to sam mu lično rekao. Pričao sam to ranije i ponoviću svaki put kad me pitaju. Infantino stoji iza Superlige, on je njihov pokrovitelj", kaže Tebas.

Posle žestokih negativnih reakcija, posebno navijača u Engleskoj, devet od 12 klubova, koji su potpisali akt o osnivanju Superlige, povukli su se.

Uz Superligu su ostali samo Real Madrid, Barselona i Juventus, protiv kojih je UEFA pokrenula istragu. UEFA je istina zapretila klubovima kažnjavanjem, ali Tebas smatra da Primera nema načina da kaznio Real i Barselonu.

"Federacije pripadaju UEFA, ali ne i lige koje su potpuno samostalne. Skoro svi klubovi Superlige su svesni da su napravili grešku, a najgora kazna im je reakcija njihovih navijača. Projekat je propao, ali još nije mrtav. Bez engleskih klubova neće moći u potpunosti da zaživi", rekao je prvi čovek La Lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: