Kavani produžio ugovor sa Junajtedom

Fudbaler Mančester junajteda Edinson Kavani produžio je ugovor sa klubom na još jednu godinu.

Izvor: SN

Ponedeljak, 10.05.2021.

19:40

Kavani produžio ugovor sa Junajtedom
EPA-EFE/PETER POWELL

U ovoj sezoni, 34-godišnji urugvajski napadač je postigao 15 golova za ekipu koja se nalazi na drugom mestu Premijer lige, i koja je izborila plasman u finale Lige Evropa.

"Tokom sezone razvio sam veliku naklonost prema klubu i svemu što on predstavlja. Osećam duboku vezu sa svojim saigračima i osobljem koje ovde radi iza scene. Daju mi dodatnu motivaciju svakog dana i znam da zajedno možemo postići lepe stvari", rekao je Kavani.

On je u oktrobru prošle godine stigao u ekipu Junajteda kao slobodan igrač, a u međuvremenu postao je autoritet za mlađe igrače, poput Markusa Rašforda i Mejsona Grinvuda.

"Rekao sam kada je Edinson potpisao da će doneti energiju, moć i vođstvo ovoj ekipi i nije mi pokazao da grešim. On je bio sve što sam mislio da će biti i više od toga", rekao je trener kluba Ole Gunar Solskjer.

Kavani je u ovoj sezoni za ekipu Junajteda odigrao 35 utakmica, a pored 15 golova, upisao je i pet asistencija.

"Kao treneri znali smo za njegove rekorde u postizanju golova. Međutim, njegova ličnost je toliko donela ovom timu, ima pobednički mentalitet i nedvosmislen stav prema svemu što radi. Edinson je jedan od poslednjih koji napušta trening i svojim pristupom obavezama, svakog dana pokazuje put mladim igračima", zaključio je Solskjer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: