Četiri zlata za Srbiju na Balkanijadi u Zagrebu

Bokseri Srbije osvojili su prvo zlato na Balkanskom prvenstvu posle 30 godina.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.05.2021.

10:15

Četiri zlata za Srbiju na Balkanijadi u Zagrebu
Foto: BSS

Naši borci su proteklog vikenda u Zagrebu osvojili ukupno četiri najsjajnija odlučja, a sa 13 medalja je bila najuspešnija nacija među 16 selekcija na Balkanijadi.

Naslov najboljeg boksera šampionata otišao je na adresu srpskog asa Vladimira Mirončikova.

U muškoj konkurenciji osvojili smo sedam medalja, šest u ženskoj, od toga po dve zlatne kako kod jačeg pola, tako i kod dama.

Uz učešće devet reprezentacija iz okruženja Srbija je pokazala odličan kvalitet, a svakako najviše raduju zlatne medalje Nemanje Gavrilovića u kategoriji do 60 kg i Vladimira Mirončikova (do 81 kg).

Mladi Gavrilović je pokazao da njegovo vreme tek dolazi i da izrasta u sjajnog borca. Sjajnom partijom u finalu pobedio je favorizovanog rivala iz Albanije Krenara Zanelia koji je imao i dve profi borbe u dosadašnjoj karijeri.

Nako velike i teške borbe odlukom sudija zlato je zasijalo na grudima našeg Nemanje koji je u prvoj rundi briljirao, odlično odbranio nalet Albanca u drugoj i odličnom taktikom i udarcima stigao do zasluženog zlata.

Posle briljantne partije Gavrilovića, usledio je i bljesak Mirončikova koji je pobedio rivala iz Hrvatske, domaćina Mateja Uremovića od kojeg je bio bolji u sve tri runde i poneo naziv najboljeg boksera Prvenstva.

Zlatni srpski momci sa Balkanijade 2021. već sada potvrđuju da od njih možemo puno očekivati na Svetskom prvenstvu u Beogradu krajem oktobra meseca.

U muškoj konurenciji osvojil smo i tri srebra: Rade Joksimović u kategoriji do 52 kg, Veljko Gligorić (56 kg) i Vladan Babić (+ 91 kg), kao i bronze Sandro Poletan 75 kg i Džejlan Toskić 69 kg.

Dva zlata u konkurenciji dama iskovale su naše šampionke Nina Radovanović u kategoriji do 51 kg i Aleksandra Rapaić 69 kg. Srebro su osvojile Sandra Maran do 48 kg, Jelena Janićijević 64 kg i Natalia Šandrina 60 kg, dok je bronzu osvojila Snežana Šiljković do 54 kg.

Mladi boks as Srbije Nemanja Gavrilović koji je zauvek upisan i u listu šampiona Beogradskog pobednika puca od samopouzdanja i sreće nakon trijumfa u prestonici Hrvatske.

"Prezadovoljan sam zaista i mogu da kažem da je bilo vrlo teško doći do ovog zlata. Mlad sam i moje vreme tek dolazi, a ispred sebe sam imao dva izuzetna protivnika koji su bili favoriti, najpre takmičar iz CG, zatim i nezgodni Albanac. Pokazao sam da sam izuzetno spreman. Nakon pobede nad Crnogorcem došao je duel sa Albancom kojeg sam gledao pre pet godina na jednom takmičenju i bio oduševljen kako boksuje. Sada zlato leži na mojim grudima i mogu da kažem nebo je granica, idem dalje. Veliku zahvalnost dugujem i mojim trenerima Filipu Gavriloviću i Bojanu Arsiću sa kojima treniram u bokserskom klubu Despot iz Smederva, kao i selektoru Pipreskom i treneru Frometi sa kojima radim u reprezentaciji. Nema odmora, sledi nastavak rada i novi mečevi, najpre u okviru Regionalne Lige gde ću sigurno boksovati, kao i Evropsko prvenstvo do 22 godine i ukoliko se tu pokažem i osvojim medalju, onda sigurnam sam mogu dobiti poziv i da ostvarim san i učestvujem na seniorskom SP u Beogradu"
.

Reprezentativka Srbije Aleksandra Rapaić takođe bez greške u Zagrebu.

"Presrećna sam ostvarenim. Nakon Beogradskog pobednika, sve sam učinila da budem ta koja je najbolja u mojoj kategoriji na šampionatu Balkana i uspela sam. Hvala svima na podršci i idemo dalje. Predstoji mi još puno treninga i priprema za naredne mečeve, a sigurna sam da ću ove godine nastaviti koračati stazom upeha. Želim da budem šampionka Srbije i da nastavim sa pobedama na međunarodnom planu",
zaključila je Rapaićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: