Beretini jači od Ruda, igra za titulu u Madridu

Mateo Beretini, osmi nosilac na turniru u Madridu, plasirao se u finale.

Izvor: Z.K.

Subota, 08.05.2021.

22:35

Beretini jači od Ruda, igra za titulu u Madridu
Foto: Profimedia

On je u dva seta, 6:4, 6:4 bio bolji od 22. igrača sveta, Norvežanina Kaspera Ruda, 6:4, 6:4.

Tako će Mateo imati novu priliku da osvoji titulu u ovoj sezoni, pošto je prethodno u aprilu trijumfovao u Beogradu na Srbija openu.

Deseti teniser sveta je bio bolji u ključnim momentima u meču sa Norvežaninom.

Imao je 24 naspram sedam vinera, 90 odsto realizacije prvog servisa i protivniku nije dozvolio nijednu brejk loptu.

U početnom setu iskoristio je prvu brejk priliku koja mu se ukazala i to u devetom gemu, da bi potom bez izgubljenog poena osvojio naredni gem, time i set.

U drugom setu, Italijan je slomio otpor protivnika u sedmom gemu, poveo je potom sa 5:3, a u desetom gemu je završio posao posle ukupno 81 minuta na terenu.

Italijan će se za titulu u centru "Kaha Mahika" boriti protiv Nemca Aleksandera Zvereva, koji je u prvom polufinalu pobedio Dominika Tima, 6:3, 6:4.

Biće to njihov četvrti meč, Nemac u pobedama vodi sa 2:1. Zverev će igrati za 15. titulu u karijeri, a teniser iz Rima za svoju petu i prvu u Madridu.

"Sjajan je osećaj biti u finalu. Igrao sam prethodno na turniru u Monte Karlu, bio sam loš. Jedva čekam da igram protiv Saše, uživaću u tom meču. Nadam se da će mi servis biti i dalje dobro oružje, ali sam dobro i reternirao protiv Ruda. Zverev je ofanzivan kao i ja, uvek je među nama velika borba, nadam se odličnom meču. Gledao sam njegova dva poslednja meča, igra jako dobro. Ovo mi je prvo finale ovde, možda je to i dobro za mene", rekao je Italijan.

Finalni meč se igra u nedelju 9. maja od 18.30 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: