"Servis Iznera? Kao kad golman treba da brani penal"

Dominik Tim je ove nedelje u Rimu pokazao da se proteklih nedelja dobro pripremao.

Izvor: Z.K.

Subota, 08.05.2021.

16:33

Foto: EPA-EFE/CHEMA MOYA

Austrijanac je u petak u četvrtfinalu pobedio sjajnog servera Džona Iznera 3:6, 6:3, 6:4 i tako stigao do polufinala, a novinarima je ispričao kako je to kada Amerikancu treba uzvratiti servis.

On je to uporedio sa iskustviom fudbalskog golmana.

"Kada vam Izner servira, to može da se poredi sa situcaijom kada golman treba da brani penal. Ako ga plasira dobro i ima pravu brzinu, nemate vremena da reagujete. Ili morate da nagađate gde će servirati ili da se nadate da će prvi servis promašiti. Prava je sreća uzvratiti udarac. To je 50/50 šansi. Zato je teško protiv njega. Nije samo prvi, već i drugi servis, ima visok odskok.Ili uđete u teren i vratite, ili idete pet ili šest metara iza osnovne linije. Ima mnogo vremena da stigne na mrežu. Jako je teško dobro mu uzvraćati servis", kaže Austrijanac.

Dodao je i da je iznenađen da je tako dobro igrao na prvom turniru posle pauze.

"Veoma sam zadovoljan igrom. Igrao sam sa različitim protivnicima, sve ide kako treba. Moji udarci su dobri, servis takođe. Mislim da sam na pravom putu za Rolan Garos", zadovoljan je Tim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: