"Nije dobro što Alkarasa porede sa Rafom"

Huan Karlos Ferero, trener španskog tenisera Karlosa Alkarasa, smatra da nije dobro što mladog tenisera porede sa Rafaelom Nadalom.

Izvor: Z.K.

Sreda, 05.05.2021.

12:50

Foto: Profimedia

Dvojica tenisera sastaju se u susretu drugog kola na Mastersu u Madridu i biće to sjajna prilika da se uporede njihove igre.

Ipak, Ferero kaže da to što Alkarasa porede sa Nadalom samo dodaje pritisak na njegova leđa.

"Sva ta priča o tome kako je Karlos novi Rafa, to nije dobro za njega. To mu samo stvara dodatni pritisak. Ni to mu ne ide u korist. Više volim da ga gledaju kao igrača koji ima veliki potencijal", kaže Ferero.

Bivši broj jedan svetskog tenisa je uveren da će mladi teniser iz Andaluzije uskoro biti zvezda svetskog tenisa.

"Igra koju prikazuje i to kako ulazi u mečeve, kako se suočava sa drugim, starijim igračima, čini da verujem da će biti veoma dobar igrač. Ali mora da ide korak po korak".

O duelu sa Nadalom, kaže da će svakako biti atraktivan.

"Za mene, to je duel generacija. Rafa i dalje nastavlja svoj put, igra na visokom nivou, bori se za grend slemove. Istina je da je Karlos momak koji tek dolazi, ali on nije tu da nekoga zameni, već da ostvari velike stvari i igra velike mečeve", zaključio je Ferero.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: