Marez: Čvrsta odbrana i jaka kontra doneli plasman u finale

Rijad Marez je sjajnom partijom potvrdio plasman Mančester sitija u finale Lige šampiona.

Izvor: Z.K.

Utorak, 04.05.2021.

23:25

Marez: Čvrsta odbrana i jaka kontra doneli plasman u finale
Foto: Profimedia

Napadač iz Alžira je golovima u 11. i 63. minutu u revanšu na "Etihadu" doneo pobedu "građanima" nad Pari Sen Žermenom, 2:0 (1:0).

Tako se engleski klub plasirao u finale elitnog takmičenja UEFA ukupnim skorom 4:1 i na stadionu u Istanbulu igraće sa boljim iz susreta Čelsi - Real Madrid.

Marez je po završetku meča sa Francuzima blistao od zadovoljstva.

"Bila je to veoma dobra utakmica. Opet je nismo dobro počeli, naše prvo poluvreme nije bilo dovoljno dobro, ali smo postigli taj gol i posle je bilo lakše. Drugo poluvreme smo odigrali dobro i mogli smo da postignemo još golova. Oni su pomalo izgubili nerve i počeli da nas udaraju, kada im je igrač isključen, sve se smirilo", kaže Marez.

Dodaje da je plan igra bio nešto drugačiji.

"Nismo planirali da igramo na kontru, izašli su i pritisli nas, možda smo povremeno bili dublje u svojoj polovini, ali znaju svi da imamo dobru kontru. Tako smo došli do golova i srećni smo zbog toga. Naravno i da je taj pas Edersona kod prvog gola bio planiran. Znamo da je u stanju da sjajno baci loptu pred gol, radili smo na tome i danas nam je prošlo", dodao je Marez.

Kaže da je neopisiv osećaj plasirati se u finale.

"Morate da budete dobri i u odbrani, mi smo zaista pokazali da smo čvrsti. Nismo primili mnogo golova i mislim da je to razlog što smo u finalu. Imamo u subotu novi meč, hoćemo da osvojimo Premijer ligu, posle toga ćemo se koncentrisati na finale Lige šampiona", zaključio je napadač Sitija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: