Šampion Srbija opena za B92.net: Novak daje savete, uzori su nam braća Brajan

Braća blizanci, Matej i Ivan Sabanov, prošle nedelje su se iz senke pojavili i osvojili Srbija open u dubl konkurenciji.

Izvor: Milan Tomiæ

Ponedeljak, 03.05.2021.

10:15

Šampion Srbija opena za B92.net: Novak daje savete, uzori su nam braća Brajan
Srdjan StevanovicStarsportphoto

Njih dvojica su na turniru iz serije 250 nastupili zahvaljujući vajld-kardu i na kraju, korak po korak, stigli do prve titule u karijeri.

Prvo su eliminisali Klasena i Meklahana, potom Bedenea i Šarana, u polufinalu Italijane Beretinija i Vavasorija, da bi u meču za trofej slavili protiv Behara i Eskobara.

Sve ovo im je donelo skok na ATP rang listi u konkurenciji parova i sada su 126. igrači na svetu.

Braća Sabanov bili su tretirani kao domaći igrači, te su u skladu sa tim imali i podršku u prestonici Srbije.

"Utisci su naravno veoma pozitivni. Skromno smo proslavili titulu, odmorili dva dana i vratili se treninzima. U Beogradu smo imali lepu podršku na svim mečevima koje smo igrali. Od nedavno smo članovi Teniskog centra Novak tako da su svi ljudi u organizaciji navijali za nas", rekao je Matej Sabanov na početku razgovora za B92.net.
Srdjan StevanovicStarsportphoto
Interesantna je životna priča braće Sabanov.

"Rođeni smo u Subotici i tamo živeli do svoje 15. godine kada smo se preselili u Osijek zbog boljih uslova za trening. Otac nam je Hrvat, a majka Srpkinja. Sada ponovo živimo u Subotici, a treniramo u Beogradu. Počeli smo uz starijeg brata koji nas je učio prve teniske korake. On je i dalje sa nama uz Ivana Bjelicu, koji takođe putuje sa nama. Ja sam igrao i singl ali poslednjih godinu dana smo se fokusirali isključivo na dubl, jer mislimo da tu imamo dobre šanse da napravimo lepu i uspešnu karijeru", istakao je on.

Veoma podsećaju na legendarnu braću Brajan, možda i najbolje dubl igrače ikada.

"Braća Brajan su nam oduvek bili uzori a prošle godine smo imali priliku da ih upoznamo i provedemo nedelju dana sa njima. I dalje smo u kontaktu sa njima, često nas savetuju i to nam jako puno znači", rekao je Matej i dodao da nije imao prilike da upozna Nenada Zimonjića:

"Nenada Zimonjića nažalost nismo imali priliku da upoznamo."

Matej Sabanov kaže da se dosta druže sa teniserima sa ovih prostora.

"Najviše se družimo sa igračima sa ovih prostora, Srbima, Hrvatima i Bosancima. To su sve momci sa kojima smo odrasli i sa svima imamo jako dobar odnos."
Srdjan StevanovicStarsportphoto
Matej i Ivan su protekle zime trenirali u Beogradu, u TC Novak, u koji ih je pozvao upravo najbolji teniser sveta.

"Novak nas je pozvao da zimus odradimo pripreme u njegovom klubu što je nama jako puno značilo. Tokom tih priprema često nam je davao savete. Nakon priprema nam je ponuđeno da ostanemo u Beogradu i treniramo u njegovom klubu kad god nismo na turnirima. Mi smo to naravno oberučke prihvatili."

Njih dvojica su Srbija open osvojili sa reketima koji su im poklonili Filip Krajinović i Laslo Đere.

"Da, još uvek nemamo sponzore za rekete i opremu tako da igramo sa poklonjenim reketima od Krajinovića i Đerea. Nakon ovog turnira se nadamo da ćemo dobiti ugovore."

Na kraju, Matej je potvrdio da će igrati i na "Srbija openu 2", a otkrio je i planove do kraja sezone.

"Igraćemo i drugi ATP turnir u Beogradu a nakon toga se nadamo da ćemo uspeti da upadnemo u glavni žreb Rolan Garosa i Vimbldona. To će nam biti prvi Grend slem turniri. Cilj za ovu godinu nam je da uđemo u top 80 u dublu", zaključio je Matej Sabanov.

Priredio: Milan Tomić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: