Slučaj "Asano" – Partizanov gubitak

Crno-belu javnost šokirala je vest na Vaskršnje jutro da je Takuma Asano jednostrano odlučio da napusti Partizan.

Izvor: SS

Nedelja, 02.05.2021.

09:45

Slučaj
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Razlog za to su naravno finansijski razlozi, ali su "dve strane medalje" različite.

Tako je Japanac objavio na društvenim mrežama da je "teška srca" odlučio da ode, dok je klub najavio tužbu prema najboljem igraču!

Asano je u julu 2019. godine stigao kao bivši fudbaler Arsenala i Štutgarta, plaćen je milion evra i dobio je veoma jak trogodišnji ugovor.

Tada je dogovoreno da će zarađivati 600.000 evra po sezoni, plus bonusi, ali uz dodatke u ugovoru po kome može da ga prekine ukoliko se zakasni najmanje tri meseca sa isplatama plate, bonusa, kirije za stan u Beogradu...

I to je, po svemu sudeći, poslovično disciplinovani Japanac i učinio, te je odmah objavio kraj. Koliko u subotu, Partizan se "pohvalio" da je njegov "jaguar" bio u poseti pravom jaguaru u Zoološkom vrtu.

Sada Partizan najavljuje tužbu, ali je pitanje koliko će crno-beli moći da dobiju tu bitku.

Generalno, izgubili su mnogo, prvenstveno Aleksandar Stanojević najboljeg strelca i igrača bez kog njegov tim neće biti isti u finalu Kupa Srbije 25. maja.

Ako ništa drugo, to je pokazao Asanov poslednji potez sa loptom u Novom Sadu kada je pretrčao ceo teren i trojicu igrača Proletera, te "namestio" treći pogodak Partizana. Izgubiće Partizan i finansijski, jer ukoliko se dokaže da je Asano u pravu, moraće da mu isplati sve bogate zarade koje je trebalo da dobije do kraja ugovora 2022. godine.

Dakle, još 600.000 evra, uz dosadašnje neisplaćene plate i bonuse.

Na kraju, ostaće Partizan i bez planiranih miliona od prodaje, a spominjalo se da ga iz Humske ne bi pustili bez 5.000.000 evra.

U slučaju da Partizan dobije najavljenu tužbu i spor sa FIFA, onda bi mogao da zaradi do 2.500.000 evra.

Ali, kada se sve sabere i oduzme, biće "u minusu" i ovo će biti jedan od bolnijih udaraca i poraza Partizana. U svakom smislu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

237 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: