Čelsi zabranio navijaču prisustvo utakmicama u narednih deset godina

Fudbalski klub Čelsi zabranio je svom navijaču prisustvo utakmicama u narednih 10 godina, pošto je na društvenim mrežama postavio antisemitsku poruku.

Izvor: Beta

Petak, 30.04.2021.

14:32

Čelsi zabranio navijaču prisustvo utakmicama u narednih deset godina
Foto: EPA-EFE/Kiko Huesca

Klub je u saopštenju naveo da je posle završetka sudskog postupka u februaru, sproveo sopstvenu istragu i odlučio da jednoj osobi zabrani dolazak na utakmice Čelsija u narednih 10 godina.

"Svi u Čelsiju su ponosni što su deo raznolikog kluba. Naši igrači, osoblje, navijači i posetioci dolaze iz širokog spektra porekla, uključujući i Jevrejsku zajednicu i želimo da obezbedimo da se svi osećaju bezbedno, vrednovano i uključeno. Nećemo tolerisati bilo kakvo ponašanje navijača koje šteti tom cilju", naveo je Čelsi u saopštenju.

Takođe, Mančester junajted je zabranio dolazak na utakmice za šest svojih navijača, pošto su na društvenim mrežama vređali fudbalera Totenhema Son Hjun Mina, po završetku utakmice u Premijer ligi 11. aprila.

Klub sa Old Traforda saopštio je da je otkrio povećanje od 350 odsto zlostavljanja svojih igrača na društvenim mrežama od septembra 2019. godine.

Fudbalski savez Engleske i klubovi pokrenuli su akciju bojkota društvenih mrežau znak protesta protiv rasističkih uvreda na račun igrača.

Akciji su se priključili brojni mediji, kao i sportisti koji se ne bave fudbalom, među kojima i sedmostruki šampion Formule 1 Luis Hamilton.

Bojkot će početi popodne i trajaće do ponedeljka kasno uveče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: