Očekivano: Trevor Lorens prvi pik na NFL draftu

Kvoterbek sa Klemsona Trevor Lorens izabran je kao prvi pik na ovogodišnjem NFL draftu.

Izvor: SS

Petak, 30.04.2021.

08:30

Očekivano: Trevor Lorens prvi pik na NFL draftu
Foto: Profimedia

Njega je birao Džeksonvil kao najgori tim prethodne sezone, te su tako Džeguarsi dobili novog franšiznog kvoterbeka.

Lorensov prvi pik je apsolutno očekivan, imajući u vidu sva predviđanja pre drafta, a s obzirom na njegove rezultate i talenat koji je do sada pokazao.

Prošle sezone je Lorens u dresu Klemson Tajgersa imao 231 uspešan pas iz 334 pokušaja za 3.153 jarde i 24 tačdauna, uz samo pet presečenih pasova.

Tajgersi su sezonu završili u Šugar Boulu, neočekivanim porazom od Ohajo Stejt Bakajsa rezultatom 49:28.

Tako je Lorens ostao bez "Hajsmenovog" trofeja. Kao drugog pika Njujork Džetsi izabrali su Zeka Vilsona, dosadašnjeg kvoterbeka Brigam Jang Kugarsa.

Vilson je u svojoj poslednjoj sezoni na koledžu imao 247 pasova iz 336 pokušaja za 3.692 jarda i 33 tačdauna, uz tri intersepšna.

Treći izbor prvobitno su imali Majami Dolfinsi, ali su ga u trejdu prepustili San Francisko 49ersima koji su izabrali još jednog kvoterbeka, Treja Lensa, sa Univerziteta Severne Dakote.

Tako je verovatno otpala mogućnost da 49-ersi pokušaju da dovedu nezadovoljnog Arona Rodžersa iz Grin Bej Pekersa. Atlanta Falkonsi su sa četvrte pozicije izabrali Kajla Pitsa, tajt enda Univerziteta Floride.

Peti su birali Sinsinati Bengalsi i uzeli su vajd-risivera Džamara Čejsa, sa kojim je njihov prošlogodišnji prvi pik Džo Burou igrao zajedno na LSU.

Kao šesti su Majami Dolfinsi uzeli Džejlena Vodla, hvatača, dok su se sedmi Detroit Lajonsi odlučili za tekla Peneija Suvela.

Ovogodišnji osvajač "Hajsmenovog" trofeja Devonta Smit završio je u Filadelfija Iglsima.

Džastin Filds, još jedan kvoterbek, zaigraće u Čikago Bersima što verovatno znači kraj za Miča Trubickog i početak nove ere "medveda".

Draft se nastavlja u naredna dva dana kada će timovi tražiti igrače za popunu rostera u kasnijim rundama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: